FUDBAL

BOJAN KRKIĆ: Mesi, Ronaldo i Nadal nisu dobar primjer mladima

Bojan Krkić, španski fudbaler koji ima i srpsko poreklo, objavio je dokumentarac, koji će u petak biti premijerno prikazan.

Krkić je trenutno na funkciji koordinatora mlađih kategorija Barselone

“Bojan Krkić, iza osmeha” ruši tabue da fudbaleri ne govore o mentalnom zdravlju.

Krkić, koji je nekada bio velika nada Barselone i Španije, nije uspeo da se izbori sa pritiskom i godinama se lečio od depresije i anksioznosti.

“To je nešto što sam oduvek želeo da uradim. Preneti svoja iskustva. Ono što ljudi misle da je veoma lepo, ali tu ima patnje, truda. Hteo sam da objasnim šta sam doživeo. Ovo nije dokumentarac samo za ljubitelje fudbala, on ide dalje, govori o ličnim situacijama i uči nas da Mesi nije primer”, rekao je Krkić.

“Mesi, Kristijano i Rafa Nadal nisu obični slučajevi, ne mogu biti primer mladima. Oni su izvanredni. Uspeh nije to, samo će se njima desiti. Uspeh se može primeniti na razne scenarije”.

Krkić je u karijeri igrao za Barselonu, Stouk, Romu, Ajaks, Montreal, Milan, Visel Kobe, Alaves i Majnc

Novinar “Asa” zamolio ga je da navede prave primere sportista.

“Za mene je Serhio Kanales uspešan sportista jer je tri puta operisao koleno, ali je uspeo da uđe u reprezentaciju. Hoselu, 33 godine, stigao je u Madrid. Ove situacije su primer uspeha”.

Krkić, najbolji strelac u istoriji mlađih kategorija Blaugrane, za Barsu je odigrao 163 utakmice i postigao 41 gol.

“Ja sam postigao 84 gola, možda sam mogao da postignem 200, ali ceniću trud koji sam uložio da postignem 84. Neću razmišljati o tih 200 koje nisam postigao”.

Bojan je bio upitan da li je uživao dok se bavio profesionalnim fudbalom.

“Sjajno sam se zabavljao igrajući mali fudbal, kada sam bio mali i kada nisam znao šta sve postoji”, istakao je Bojan.

Krkić je odigrao samo jednu utakmicu za Španiju, što ga je kasnije sprečilo da nastupi za Srbiju, pošto je, navodno, u jednom trenutku želja postojala.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button