EVROPSKE LIGEFUDBAL

ŽIVOT BEZ TADIĆA Najgori niz Ajaksa u istoriji kluba

Fudbaleri Ajaksa su u porazu od Brajtona u četvrtom kolu Lige Evrope (0:2) upisali novi neuspjeh u kontinentalnom takmičenju.

Za “kopljanike” je to bila šesta utakmica u nizu kod kuće u Evropi u kojoj nisu uspjeli da upišu trijumf, što je najgori niz u istoriji kluba.

Sve je počelo u prošlogodišnjoj fazi Lige šampina gdje su upisali ubjedljive poraze u duelima protiv Napolija (6:1) i Liverpula (3:0).

Nastavilo se i na ovu u drugom po redu kontinentalnom takmičenju gdje su remizirali sa Union Berlinom (0:0), poraženi od Ludogoreca (1:0), ponovo remizirali sa Marsejem (3:3), prije nego što su doživjeli pomenuti poraz u duelu sa “galebovima”.

Ni u gostima nije bilo bolje, pa su tako protiv Brajtona poraženi (2:0), dok su sa AEK-om remizirali (1:1). Ajaks je trenutno poslednji u grupi B sa samo dva boda iz četiri meča.

Prošle sezone su mnogi okrivili Dušana Tadića za loša izdanja Ajaksa, ali je teško oduprijeti se utisku da je ekipa bez njega još barem duplo slabija.

Kapiten Srbije je ove sezone već postigao osam golova u svim takmičenjima, a njegova ekipa je lider u grupi Lige konferencija. U domaćem šampionatu zaostaju bod za liderom Galatasarajem poslije prvog neuspjeha u duelu sa Trabzonsporom poslije 10 uzastopnih pobeda.

Ajaks se u Erediviziji malo podigao i sa dvije uzastopne pobede sada drže 11. mjesto.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button