FUDBAL

Litvanci mogu iz Podgorice da pošalju Srbiju u Njemačku

Fudbaleri Srbije mogli bi već ovog četvrtka da budu zvanično na Evropskom prvenstvo 2024.

“Orlovima” je za to potrebno da Litvanija ne izgubi od Crne Gore u Podgorici (20.45).

Iako autsajderi, Litvanci su pokazali da to nije toliko nemoguće.

EURO kvalifikacije, Grupa G:

18.00 Bugarska – Mađarska

20.45 Crna Gora – Litvanija

Ne samo što su odoljeli Crnogorcima kod kuće u septembru (2:2), već i što su istim rezultatom remizirali i sa Mađarskom prije mjesec dana.

Iako im je domaći teren jači adut, znaju Litvanci dobro da odigraju i u gostima, pa su tako remizirali sa Grčkom u prijateljskom meču u martu (0:0), dok su u oktobru slavili u Bugarskoj 2:0.

Naravno, Crnogorci će biti izuzetno motivisani u ovom meču jer ih samo pobijede u posljednje dijve utakmice (posljednje kolo sa Mađarskom) ostavljaju u igri za Njemačku.

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović u ovom duelu neće moći da računa na suspendovanog Stefana Savića, kao i Adama Marušića koji se nedavno povredio u dresu Lacija na meču protiv Rome.

– Moramo da budemo realni i priznamo da ne zavisi sve od nas, ali pred nama su dve utakmice u kojima moramo da ostvarimo pobede. Sav fokus je trenutno na Litvaniji, a tek kada se završi ta utakmica razmišljaćemo o Mađarskoj. Litvanci su nam veliki dužnici, dva boda koja smo izgubili tamo su na neki način i promenila tok kvalifikacija i želimo da im se revanširmao. Igraćemo napadački u formaciji 4-4-2, ali nećemo ići grlom u jagode, već ćemo biti pametni i dati sve od sebe da ostvarimo pobedu – poručio je Radulović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button