EUROKUPOVIFUDBAL

SRBIN KOJI JE IZABRAO ŠVAJCARSKU: Da je bilo kontakta, Piksi bi znao kako se zovem

Švajcarski reprezentativac srpskih korena, Filip Ugrinić, kaže da ga je Fudbalski savez Srbije prekasno kontaktirao.

Prvotimac Jang Bojsa je nakon pobede nad Crvenom zvezdom (2:0) u Ligi šampiona govorio za nekoliko srpskih medija.

Najvažnije pitanje ticalo se odluke momka rođenog u Lucernu da nosi dres Švajcarske.

Ugrinić je debitovao na meču sa tzv. Kosovom, a upisao je i nastup protiv selekcije Rumunije.

“Jednostavno, ljudi iz Švajcarske su pričali sa mnom, to je prevagnulo. Srbija i ja nismo bili u kontaktu prethodnih meseci, to nije tačna informacija. Zvali su me dve nedelje pre reprezentativne pauze (utakmice protiv Bugarske prim.aut.), a ja sam se tada već odlučio da ću nositi dres Švajcarske. Kako bih vam rekao, neću ništa loše reći, ništa tu nije bilo protiv Srbije. Jednostavno, da su oni bili u kontaktu sa mnom, selektor Srbije bi znao kako se ja zovem”, rekao je Ugrinić.

Ugrinić je odigrao jako dobro u trijumfu Jang Bojsa nad Zvezdom, čime je švajcarski predstavnik obezbedio nokaut fazu Lige Evrope.

“Lep je osećaj, jako važna utakmica. Žao mi je da nismo prošli i jedni i drugi. Ponovo su navijači Zvezde napravili sjajnu atmosferu. Želim im sve najbolje u budućnosti. Bilo je teško, ali kada se pogleda grupa, videlo se da će se između Zvezde i Jang Bojsa odlučivati ko ide u Ligu Evrope. Jeste mi žao, ali jednostavno, takav je fudbal”, kazao je Ugrinić.

Ugrinić je, inače, navijač Zvezde kao i članovi njegove familije, a nakon meča u Beogradu je kazao da bi voleo jednom da zaigra za crveno-bele.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button