EVROPSKE LIGEFUDBALREGION

PRAVO BOGATSTVO Poznato koliko će Zvezdu koštati Baharov otkaz

Baraku Baharu je uprava Crvene zvezde saopštila da je smijenjen, a na njegovo mjesto dolazi Vladan Milojević.

Očekuje se da tokom dana bude ozvaničena promena, a raskid saradnje sa Izraelcem klub sa Marakane mogao bi da košta i oko četiri miliona evra.

Bahar je potpisao u maju trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, uz fiksnu platu od 1,2 miliona evra i mogućnost da kroz bonuse dođe do 1.500.000 po sezoni. Njih nije ostvario, ali ima pravo naplate osnovne zarade.

Kako su naveli i izraleski mediji, Bahar je u ugovor ubacio stavku da u slučaju otkaza klub mora da mu isplati kompletnu sumu kao da je radio tri sezone u Crvenoj zvezdi, što dovodi ceh samo prema njemu do 3,6 miliona evra.

Suma prelazi i četiri miliona kad se ima u vidu da raskid mora da se plati i Baharovim pomoćnicima, oni su potpisali ugovore u vrijednosti od 300.000 evra.

Crvena zvezda je platila obeštećenje Makabi Haifi za Bahara od 500.000 evra, a obavezala se i da izraelskom klubu svaki bod u Ligi šampona sa njim na klupi plati 100.000.

Uprava Crvene zvezde i Bahar danas će imati zaključni sastanak, kad će se definisati i koliko je klub obavezan da novca uplaćuje na njegov račun na osnovu odštete, piše Sport klub.

Teško je očekivati da Bahar odstupi od naplate svakog evra, sumu bi mogla da smanji jedino opcija da je potpisao ugovor na dve plus jednu godinu, mada je prilikom promocije u maju klub saopštio da je riječ o saradnji na tri sezone.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button