BIHFUDBAL

LUD MEČ U BANJALUCI Borac od 0:2 u 3. minuti do prve pobjede

Tek iz šestog pokušaja fudbaleri Borca uspjeli su da stignu do prve pobjede, jer su savladali Radnik sa 4:3.

Međutim, kako je meč krenuo izgledalo je da će aktuelni šampion postiti još neko vrijeme.
Već poslije tri minuta na semforu je stajalo 0:2, a Gradski stadion ućutkao je doskorašnji napadač „crveno-plavih“ Bojan Marković koji je na pozajmici u Bijeljini. Trebalo je da prođe nekoliko minuta kako bi se domaći pribrali i počali da kontrolišu meč jer su u ovom trenutku objektivno mnogo kvalitetniji tim od Radnika. Kada su to uradili, ponudili su nam jedno od najluđih poluvremena u istoriji Premijer lige.
Đorđe Ćosić je smanjio na 1:2 u 21. minutu, a desetak minuta kasnije izjednačio Stojan Vranješ. Do poluvremena je pogodio i Goran Zakarić, pa je postalo jasno da će se ekipa Vlade Jagodića teško vratiti u meč. Vranješ je pogodio iz penala u 62. minutu, što je skinulo veliki teret sa leđa kako fudbalerima, tako i treneru Nemanji Milajnoviću, ali i upravi Banjalučana. Kapiten Borca je tako sam sebi uljepšao 200. meč u dresu matičnog kluba.

Radnik je u samom finišu smanjio na 4:3 preko Nikole Gajića.
I jednoj i drugoj ekipi dobro će doći pauza u prvenstvu, domaćim da povrate samopouzdanje i dodatno se naviknu na zahtjeve novog trenera, a gostima da se konsoliduju i pokušaju nadoknaditi kasni start priprema.
Borac sada ima šest bodova, dok je Radnik ostao na tri.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button