FUDBAL

Senzacionalni Ronaldo za senzacionalnu pobjedu Portugala!

Sa dva gola Kristijana Ronalda u 90. i šestom minutu nadoknade Portugal je savladao Republiku Irsku 2:1 u grupi “A” u okviru evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Favorizovani Portugal je imao ogromnih problema sa Republikom Irskom. Sve je moglo da bude drugačije da je Ronaldo u 15 minutu iskoristio penal poslije faula nad Brunom Fernandešom. Međutim, odbranio mu je udarac 19-godišnji Bazunu i ulio veliku dozu samopouzdanja svom timu.

U nastavku prvog dijela šanse je propustio Dijego Žota. I kada se očekivao kraj poluvremena, Irci su došli do vođstva. Poslije kornera Mekgrata pogodio je Igan.

Portugal je dominirao u nastavku u posjedu, ali osim dvije velike prilike Bernarda Silve ništa više nisu uradili. Reprezentitivci Irske su lako zaustavljali bezidejne napade nekadašnjih šampiona Evrope.

Kada se činilo da će ostati 1:0 za Irsku, Ronaldo se u 90. minutu sjajno snašao u šesnaestercu i i glavom prvo izjednačio, a onda na gotovo identičan način u šestom minutu nadoknade donio i trijumf Portugalu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button