EVROPSKE LIGEFUDBAL

Optužen za namiještanje, suspendovan na 12 godina zbog kokaina: Bivša zvezda Serije A se vraća fudbalu

Mnogi ljubitelji fudbala su i zaboravili na Frančeska Flakija…

Početkom 2007. godine Frančesko Flaki je bio na dobrom putu da postane legenda Sampdorije i Serije A! Kapiten kluba, strijelac više od 100 golova i prvi put je dobio poziv da igra za reprezentaciju Italije!

Međutim, njegov život se vrlo brzo promijenio, samo nekoliko sati nakon utakmice protiv Intera 28. januara 2007. godine kada je bio pozitivan na kokain. Epilog svega – supenzija na dvije godine iz bilo kojih fudbalskih aktivnosti!

– Izgubio sam sve u tom trenutku. Bio sam idol u Đenovi. Godinu sam počeo sa dva gola i dobio sam poziv da igram za reprezentaciju – rekao je za “BBC” Flaki čija karijera je završena dvije godine kasnije.

Priča ide i u 2006. godinu kada je Flaki optužen za pokušaj namiještanja utakmica i suspendovan je na dva mjeseca. Tvrdio je da nije imao ništa s tim, mada je njegov telefon tada prisluškivan.

Elem, te 2009. godine Flaki je kroz Seriju B pokušao da se vrati u ritam. Najprije je igrao polusezonu za Empoli, a onda je na ljeto prešao u Brešu u čijem dresu je u decembru pomenute godine ponovo bio pozitivan na kokain. Ovoga puta, kazna je bila mnogo veća – 12 godina van fudbala na najvišem nivou!

Izgledalo je da je to kraj za Flakija koji je, iza Roberta Mančinija i Đanluke Vijalija, treći strijelac Sampdorije u istoriji. Međutim, poslije 12 godina pauze, Flaki se sa 46 godina u januaru vraća u petu ligu, u tim “Sinja 1914.”

U pitanju je lokalni klub koji vodi njegov prijatelj kao predsjednik, a u kom je Flaki radio i kao trener mlađih kategorija.

– Veoma sam uzbuđen, jer se približava datum povratka. Sve je počelo kao šala, a onda smo postali ozbiljni. Andrea, moj prijatelj, počeo je da me provocira da više ne mogu da igram i da sam prestar. Jeste da 12 godina nisam ulazio na odgovarajuće igralište, ali ja sam čovek fudbala i živim za te emocije koje mi nedostaju. Znam da sam ranije pogriješio i kajem se, znam i da danas nisam više toliko brz, ali ću moći da odradim svoj dio posla i pomognem momcima – rekao je Flaki.

(Telegraf.rs)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button