BIHFUDBAL

Povreda Krunića nije toliko bezazlena, trebao bi se vratiti tek pred okupljanje Zmajeva

Reprezentativac BiH Rade Krunić još uvijek se nije oporavio od povrede, a situacija iz Milana nije toliko bezazlena.

Krunić je u izvrsnoj formi doputovao na okupljanje reprezentacije BiH za duele s Francuskom, Kuvajtom i Kazahstanom. Prije toga, počeo je sezonu s Milanom i nije propuštao minute, kako na pripremama, tako i na startu sezone u Seriji A.

Ipak, u reprezentaciji je doživio povredu mišića lista na nozi, a u startu se činilo da situacija nije ozbiljnija. Čak se najavljivalo da će nastupiti protiv Kazahstana, no u međuvremenu se situacija pogoršala.

Krunić nije igrao za vikend u pobjedi Milana protiv Lacija rezultatom 2:0, a neće biti član rosonera ni u duelu protiv Liverpula na startu Lige šampiona.

Posljednje informacije iz Italije tvrde kako bi Krunić trebao pauzirati do kraja septembra, ili u najgorem scenariju do početka oktobra. Ono što je sigurno, ove sedmice Krunić će odraditi potrebne testove kako bi se znalo više informacija.

S obzirom na to da reprezentacija BiH počinje novo okupljanje nakon što završi prva sedmica oktobra, u taboru selektora Ivajla Peteva nadaju se da više neće biti komplikacija i da će pouzdani vezista zaliječiti aktuelnu povredu.

Također, trener Milana Stefano Pjoli može žaliti zbog ovakve situacije, pošto je potreban za rotacije, posebno sad jer se Milan vratio u Ligu šampiona.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button