VATERPOLO

Vaterpolisti Banjaluke uzalud protestuju, godinama treniraju na bazenu za ženski vaterpolo

Čelnici Vaterpolo kluba Banjaluka nezadovoljni su tretmanom koji imaju na Gradskom olimpijskom bazenu, a najviše im smeta činjenica da već sedam godina treniraju na kraćem igralištu koje odgovara dimenzijama za ženski vaterpolo.

Prvi čovjek kluba Slobodan Grahovac odlučio je da reaguje i uputio zvanično pismo na adrese direktora “Akvane”, gradonačelnika Banjaluke, Skupštini grada, Odjeljenju za društvene djelatnosti, savjetu za sport i medijima. U njemu, između ostalog, navodi da petostruki uzastopni šampion BiH godinama nema status kakav zaslužuje.

– Ni ovaj put nismo pozvani na sastanak oko raspodjele termina i prostora za trenažni proces i imamo pravo da smatramo da se takvi propusti ne dešavaju slučajno. Naknadno smo obaviješteni da smo ponovo dobili igralište dimenzija 25×20, koje ne zadovoljava kriterijume odigravanja vaterpolo utakmica muških seniorskih sastava. To je vjerovatno urađeno pod pritiskom plivačkih klubova i njihovih komercijalnih kategorija, pošto pravi plivači treniraju dva puta dnevno u maksimalnim uslovima, što je sasvim u redu. Zahtijevamo igralište dimenzija 30×20 kako bismo imali normalne uslove za rad – navedeno je u pismu koje je potpisao Grahovac.

Pošto je klub svrstan u drugu kategoriju, navode da bi kao takav morao da ima­ optimalne uslove. VK Banjaluka već sedmu godinu nastupa u Prvoj B ligi Srbije, a u okvirima BiH apsolutni je šampion u gotovo svim kategorijama.

– Treniranje u bazenu koji odgovara dimenzijama ženskog vaterpolo terena je isto kao da odbojkaši treniraju na ženskoj visini mreže ili obrnuto. Ne možemo i ne želimo da budemo talac i kolateralna šteta sukoba pojedinih plivačkih klubova na uštrb komercijalnih grupa plivača ili rekreativaca – navodi se u pismu.

Zatražili su i da bar jedan čovjek iz vaterpola bude dio sastanaka na kojima se odlučuje te da su spremni na saradnju.

– Naši članovi su spremali bazen za svaku utakmicu, jer naravno znaju tehničke zahtjeve koje ne poznaju radnici preduzeća, mahom bivši fudbaleri i košarkaši – zaključeno je u pismu.

Besplatna škola vaterpola

Vaterpolo klub Banjaluka jedan je od rijetkih kolektiva u gradu na Vrbasu koji ne naplaćuje članarinu onima koji žele da se bave ovim sportom. Međutim, navode da i to nekom smeta, jer na ulazu u bazen ne mogu da okače plakat na kome piše.

– Imajući u vidu značaj ovog sporta za pravilan razvoj ponudićemo gradonačelniku Banjaluke da nam vrati termin od 19 do 20 časova koji bismo koristili za besplatnu vaterpolo školu. U tom periodu je dovoljan bazen dimenzija 25×20 – naveli su iz VK Banjaluka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: ks pod
  2. Povratni ping: hk guns
Back to top button