BIHFUDBAL

Velež nadigrao Borac u derbiju

Fudbaleri Borca poraženi su od Veleža u Mostaru 2:0 u prvoj utakmici 21. kola m:tel Premijer lige BiH. Velež je ovim trijumfom izbio na drugu poziciju na tabeli sa 37 bodova dok je Borac ostao na 35.

Domaćin je od početka imao inicijativu. U samoj završnici prvog dijela koje nije bilo pretjerano sadržajno Velež je došao u vođstvo. Lopta je došla do Nemanje Anđušića koji je sa ruba šesnaesterca precizno šutirao i pogodio.

Nakon samo pet minuta igre u nastavku Velež je udvostručio prednost. Ostavljen na rubu kaznenog prostora bio je Obren Cvijanović. Imao je mnogo prostora da se namjesti i pogodi.

Fudbaleri Veleža u nastavku meča su propustili još nekoliko izglednih prilika, a u dva navrata istakao se golman Borca Pavlović.

-Zaslužena pobjeda Veleža. Mi imamo situaciju da opet napravimo jedan korak naprijed pa dva nazad. Moramo nešto da mijenjamo jer je ovo bilo još jedno gostovanje bez reakcije. Dug period se ponavljaju ovakve stvari. Falilo nas je sedam istina, ali to smo znali i prije utakmice. U prvom poluvremenu je Velež tražio igru, stvarao šanse, ali mi smo skoro uspjeli da se nakon lošeg prvog poluvremena izvučemo sa remijem. Moramo da imamo mentalno spremne igrače, ako poslije lošeg poluvremena ne primimo gol onda moramo da izdržimo i tih 20 sekundi, a ne da pogrešmo pas i odemo sa zaostatkom na odmor. Isto se tako nastavilo u u drugom poluvremenu, kao da smo jedva čekali da primimo gol i onda je utakmica otišla u drugi tok. Moramo da se okrenemo ka srijedi, da pokušamo da se skupimo i da probamo da odigramo što bolji meč protiv Širokog, rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Borac u srijedu gostuje u Širokom Brijegu kod istoimene ekipe u okviru četvrtfinala Kupa BiH.

foto: sportsport.ba

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Führerschein kaufen
Back to top button