EUROKUPOVIFUDBAL

RAMZI TRAGIČAR Kostiću i Ajntrahtu slava, pehar, milioni i Liga šampiona! VIDEO

Fudbaleri Ajntrahta osvojili su pehar Lige Evrope pošto su poslije boljeg izvođenja penala savladali Rendžers sa ukupnih 6:5 (1:1).

Utakmica u Sevilji bila je odlična, oba tima imali su svoje šanse, ali su na kraju penali odlučili pobjednika, te učesnika Lige šampiona iduće sezone. Nijemci su uzeli sve i poslije 42 godine stigli do drugog evropskog trofeja! Tragičar je Aron Remzi kome je Kevin Trap odbranio šut u četvrtoj seriji, dok je srpski reprezentativac Filip Kostić u istoj seriji bio siguran. Posljednji penal iskoristio je Rafael Bore što je označilo početak velikog slavlja armije navijača Ajntrahta.

Rendžers je došao prvi do gola, kada je Džo Aribo iskoristio kiks Tute u 59. minutu. Ali Ajntraht je uzvratio i to preko sjajnih Filipa Kostića, koji je zabilježio šestu asistenciju, ubjedljivo najviše u Ligi Evrope i Rafaela Borea, koji je zatresao mrežu. Nijemci su imali malo više od igre, ali je Rendžers mogao da stigne do trijumfa i izbjegne penale pošto je Rajan Kent u samom finišu drugog produžetka iz vrlo povoljne prilike šutirao loše i dozvolio Kevin Trapu da spasi svoj tim.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button