FUDBAL

Treći otkaz pred Mundijal! Vaha je maler nad malerima, ali ima stav kao rijetko ko drugi

Ne jednom, ne dva puta, već tri puta! Stručnjak iz BiH Vahid Halilhodžić i zvanično više nije selektor Maroka, sa kojim je izborio nastup na Mundijalu, ali ga neće voditi u Kataru.

Ovo je već treći put da se Mostarcu dešava isti maler, pošto je ranije svjetska prvenstva propuštao tako što je odveo Obalu Slonovače 2010. i Japan 2018. godine, a dobijao otkaz prema sličnom scenariju kao sada.

FS Maroka objavio je da je ugovor s Halilhodžićem raskinut zbog nesuglasica i neslaganja o načinu na koji bi se najbolje trebala pripremiti reprezentacija za nastup u Kataru.

– S obzirom na nesuglasice između FS Maroka i selektora Vahida Halilhodžića o tome kako najbolje pripremiti reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo dvije strane su odlučile da se raziđu – saopćeno je iz marokanskog Saveza.

Predsjednik tamošnjeg saveza je obećao navijačima ove selekcija povratak najboljeg igrača Hakima Ziješa u reprezentaciju. Podsjetimo, Halilhodžić je izbacio ofanzivca Čečzija zbog nediscipline što ga je očigledno koštalo posla.

Maroko će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati u grupi s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom, a novi selektor reprezentacije biće Valid Regragui.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button