BIHFUDBAL

LUKA KULENOVIĆ, NAPADAČ DOBOJSKE SLOGE Šteta što nismo osvojili više bodova

Debitant u premijerligaškoj konkurenciji Sloga u četiri do sada odigrane utakmice postigla je čak 10 golova, ali ta efikasnost nije baš rezultatski nagrađena, jer Dobojlije na svom kontu imaju samo četiri boda.

Od tih deset pogodaka čak četiri su djelo 23-godišnjeg Luke Kulenovića, koji je do kraja polusezone na pozajmici iz Borca. Njegov učinak dobija na vrijednosti, kada se zna da je igrao samo na tri meča (nije nastupao protiv Banjalučana), a po dva puta tresao je mreže Leotara u pobjedi Sloge od 4:0 i protiv Posušja u porazu, 2:3.

– Iskren da budem ni sam nisam očekivao ovako uspješan start sezone sa moje strane, ali moram da kažem da nijedan gol nije postignut slučajno, već kao plod dobrih akcija. Prava je šteta što Sloga nema više osvojenih bodova, jer smo u svakom od dosada četiri odigrana susreta postigli bar po dva gola. Međutim, vjerujem da ćemo nastaviti sa efikasnom igrom, ali i da ćemo za takvu igru biti nagrađeni sa većim brojem bodova – naglasio je Kulenović.

Uopšte se ne opterećuje činjenicom da je trenutno vodeća strijela Premijer lige.

– Najbitnije mi je da budem standardan i da sam sebi dokažem da mogu da igram u Premijer ligi. A. Što se tiče golova siguran sam da će ih biti još, međutim, mnogo je važnije da Sloga bilježi dobre rezultate i da se što prije učvrstimo u sredini tabele – nastavio je Kulenović.

Istakao je odličnu saradnju sa šefom stručnog štaba Dobojlija Zoranom Ćurguzom, koji ga je trenirao i dok je bio član Željezničar Sport tima.

– Ćurguz veoma dobro poznaje sve moje vrline i mane i svaki njegov savjet je za mene zlata vrijedan. Odlično smo sarađivali na Predgrađu, sada je ista stvar i na “Lukama” – rekao je Kulenović.

Dosadašnji tok prvenstva je pokazao da je Premijer liga ove sezone mnogo ujednačenija nego ranije.

– U uvodnih pet kola je viđeno dosta iznenađujućih rezultata i siguran sam da će se tako i nastaviti. U premijerligaše je stigao veliki broj kvalitetnih igrača pa čak i u one manje klubove, tako da se ta razlika u kvalitetu smanjila i sigurno je da će to donijeti poseban čar ovoj sezoni – dodao je Kulenović.

Karijera

Luka Kulenović rođen je u Torontu 29. septembra 1999. i karijeru je počeo u lokalnim školama fudbala. Još u avgustu 2016. godine postao je član mlađih selekcija Borca i igrao za tim do 17 godina. Potom je nosio dres Krupe U19, a potom je prešao u slovački Trenčin. Potom se vratio u Banjaluku, odakle mu je inače porijeklom otac i postao član Željezničar Sport tima. Potom je igrao za Osijek dva i Kustiošiju u Hrvatskoj, a u ljeto 2020. godine postao je član Rudar Prijedora. U ovom prelaznom roku prešao je u Borac. Glas Srpske

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button