FUDBALREGION

Senzacija: Niželigaš izbacio Partizan iz Kupa!

Fudbaleri Radničkog is Sremske Mitrovice napravili su ogromnu senzaciju jer su poslije boljeg izvođenja penala u šesnaestini finala Kupa Srbije eliminisali Partizan – 3:1 (1:1)!

Domaći su upisali najveću pobjedu u istoriji kluba, a sa druge strane prošlogodišnji finalista, jedan od najšokantnijih. Primili su gol za izjednačenje u 93. minutu, a potom nisu iskoristili niejdan od četiri penala. Gordan Petrić je odlučio da od starta šansu da Milanu Lukaču na golu, a na raspolaganju mu nisu reprezentativci, Siniša Saničanin, Igor Vujačić, Bibars Natho, Nemanja Jović…

Ipak, Partizan je imao prilično respektabilan tim za ovaj duel, u kojem su bili najbolji igrači ove sezone Rikardo Gomeš i Fuseni Dijabate. Upravo je ovaj posljednji lijepo probio po lijevoj strani, zavrnuo povratnom loptom na ivicu šesnaesterca, odakle je Patrik Andrade lijepim udarcem savladao Dragićevića. Desilo se to u 18. minutu, pa iako se očekivalo da će gosti u Sremskoj Mitrovici uvećati prednost to se nije desilo. Radnički je nekoliko puta prijetio, a nagrada za hrabru igru stigla je u nadoknadi vremena kada je izjednačio Marinković.

I onda – penali. Domaći su iskoristili dva, a “crno-bijeli” nijedan za veliki šok i gubitak mogućnosti da osvoji jedan od dva trofeja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button