FUDBAL

Brazil prizemljio “orlove”: Dali su dva, mogli još mnogo, Srbija nije ličila na sebe, ali postoji popravni

Srbija nije napravilia čudo. Brazil je slavio sa 2:0 protiv “orlova” i otkrio sve njihove slabosti ili bolje rečeno pokazao koliko je jak.

Iako smo svi potajno očekivali iznenađenje, nadali se da momci Dragana Stojkovića mogu da naprave mnogo više, to se nije desilo večeras na “Lusailu”. Petostruki šampion svijeta bio je dominantan osim na samom početku utakmice i nekoliko minuta nakon što je Rišarlison postigao prvi gol u 62. minutu. Ipak, kada je Piksi napravio korekcije, a Srbija imala nekoliko opasnih napada uslijedio je još jedan sjajna potez igrača utakmice koji je drugim golom stavio tačku na utakmicu.

A mogli su da postignu još nekoliko… Vanja Milinković Savić je u nekoliko navrata spasao “orlove”, dva puta je imao i sreće jer su Brazilci pogađali okvir gola pa je konačnih 2:0 i dobro za Srbiju kako se meč odvijao.

Pokušao je Stojković sa pojačanim veznim redom da isparira favoritu, ali Lukić, Gudelj, Sergej Milinković-Savić, Mladenović i Živković nisu bili na nivou. Odsječen je bio i Dušan Tadić, a naročito Aleksandar Mitrović. Srbija nije igrala svoju igru, nedostajao je već prepoznatljivi presing, a gotovo nijedan igrač nije gledao kako da direktno krene ka golu Brazila… Tako je meč završen bez ijedne ozbiljne šanse “orlova” koji će morati mnogo bolje u nastavku šampionata.

Možda su i očekivanja bila prevelika, ali je činjenica da su fudbaleri Srbije ostali dužni sami sebi,, a onda i navijačima.

Idući meč je 28. novembra protiv Kameruna, dok će snage odmjeriti Brazil i Švajcarska koji poslije prvog kola imaju po tri boda.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Dnabet
  2. Povratni ping: additional info
Back to top button