EVROPSKE LIGEFUDBALREGION

Zvezdino pojačanje briljira, na “Marakani” trljaju ruke VIDEO

Crvena zvezda ove zime angažovala je Nigerijca Pitera Olajinku koji će na ljeto doći kao slobodan igrač iz praške Slavije.

Da se radi o kapitalnom pojačanju potvrdio je krilni fudbaler munulog vikenda, kada je na pripremama u Portugaliji dao lijep gol. Naime, fudbaleri Slavije podijelili su se u dvije ekipe, “Plave” i “Crvene”. Olajinka igrao je za “Crvene”, a na kraju uzbudljivog meča slavili su “Plavi” rezultatom 3:2.

Nigerijac je postigao gol u 27. minutu, tako što je primio loptu na lijevoj strani i stuštio se ka kaznenom prostoru. U trku je šutirao, sa nekih dvadesetak metara i poslao loptu u same rašlje gola, tako da je čuvar mreže samo pogledom mogao da isprati let lopte.

Nigerijac ima 27 godina i jedan je od važnijih igrača češkog velikana u proteklih pet godina. Sa Slavijom je osvojio tri šampionske titule, odigrao 169 utakmica i postigao 43 gola, uz 23 asistencije.

Ono što je još važnije za crveno-bijele jeste da je stekao i ogromno iskustvo u evropskim takmičenja, igravši grupne faze stva tri evropska takmičenja. Konkretno, sa Slavijom je u učestovao u elitnom takmičenju u sezoni 2019/2020. kada se praški klub osvojio dva boda u “grupi smrti” sa Interom, Barselonom i Dortmundom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button