FUDBAL

Svjedok “skandala” u Beogradu: Engleskoj i Njemačkoj sudiće čovjek koji je naljutio Ronalda

Pravdu na utakmici između Engleske i Njemačke dijeliće Dani Makeli.

Riječ je o holandskom sudiji rođenom u Kurasau, koji se nalazi na FIFA listi od 2011. godine. Makeli pored arbitarskog posla radi kao policijski inspektor i kordinator za razvoj arbitraže u Kraljevskom fudbalskom savezu Holandije. Sudio je na Svjetskom prvenstvu u fudbalu održanom 2018. godine u Rusiji.

Ipak, ono po čemu je takođe poznat je kao sudija zbog kojeg je Kristijano Ronaldo bacio svoju kapitensku traku na teren. Naime, Makeli je dijelio pravdu na meču  između Srbije i Portugalije, kada se desio propust i superstaru nije priznat gol, iako je lopta prešla liniju. Slavni fudbaler je poludio zbog toga, bacio svoju kapitensku traku i javno napao sudiju. Mediji u Portugaliji su ovaj događaj okarakterisali kao „skandal u Beogradu“, a selektor Srbije Dragan Stojković im je uzvratio da je Ronaldo u prethodnim kvalifikacijama postigao gol iz ofsajda, koji je priznat.

Glavni sudija na meču Švedska – Ukrajina biće Danijele Orsato. Italijan je rođen u Vićenci, a od 2010. godine je na listi FIFA. Sudio je razne kvalifikacija za Evropsko i Svjetsko prvenstvo u fudbalu, kao i na samom Mundijalu 2018. godine u Rusiji. Pored toga redovni je sudija Lige šampiona. Poznat je kao sudija koji lako dijeli kartone, pa je tako ostalo ušamćeno da je na utakmici osmine finala Lige šampiona između Mančester Junajteda i Pari Sen Žermena, odigrane u februaru 2019. godine, podijelio čak deset žutih i jedan crveni karton.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: click here for info
Back to top button