FUDBAL

Englezi u transu, vidi se i titulu šampiona

Euforija trese Englesku. Sjajna pobjeda protiv Ukrajine, povratak u London gdje će imati veliku podršku svojih navijača sve to daje velike šanse da ovaj tim ”Gordog Albiona” može čak i do titule.

U Rusiji je ekipa Gareta Sautgejta stigla do polufinala, a isti rezultat je ponovila i na ovom Evru, prvi put od 1996. Teoretski, dijele je dvije utakmice od pehara, obje na Vembliju. Uz to Engleska jedina nije primila gol. Pobjeđivala je Hrvatsku, Češku, Njemačku i Ukrajinu, odigrala je 0:0 protiv Škotske. Postala je i prva ekipa na evropskim prvenstvima čija se mreža nije tresla u prvih pet utakmica.

– Suština je u tome da smo porodica, da svaki igrač – pa i onaj koji manje igra – učestvuje na pravi način. Teško je održati grupu ovakve veličine uključenom i srećnom, a da je istovremeno svaki pojedinac svjestan da je cijenjen. Svi su fenomenalni, svi se žrtvuju i zbog takvog duha smo u polufinalu. Naravno da je kvalitet naše igre važan, ali vidio sam da puno reprezentacija ispada s turnira jer nemaju duh kao ovaj tim. Ne planiramo stati ovo su momvi koji znaju da se nose sa pristiskom – poručio je selektor Garet Sautgejt.

Engleska u srijedu u 21 čas igra polufinale protiv Danske.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button