FUDBALREGION

Piksi saopštio spisak igrača, nema Kolarova

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković saopštio je spisak igrača na koje računa prvim mečevima kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Na spisku nema dosadašnjeg kapitena Aleksandra Kolarova, a prvi put su pozvani desni bekovi Marko Petković (TSC) i Milan Gajić (Crvena zvezda) i igrači sredine terena Uroš Račić (Valensija) i Ivan Ilić (Verona).

Osim njih na spisku su golmani: Predrag Rajković (Rems), Marko Dmitrović (Eibar), Đorđe Nikolić (Bazel), igrači odbrane: Stefan Mitrović (Strazbur), Nikola Milenković (Fiorentina), Uroš Spajić (Fejenord), Miloš Veljković, (Verder), Strahinja Pavlović (Serkl Briž), Filip Mladenović (Legija), igrači sredine terene: Mihailo Ristić (Monpelje), Saša Lukić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Radonjić (Herta), Dušan Tadić (Ajaks), Nenad Krstičić (AEK), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Filip Đuričić (Sasuolo), Darko Lazović (Verona), Marko Grujić (Porto), Andrija Živković (PAOK), Filip Kostić (Ajntraht), te napadači: Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Ajntraht), Dušan Vlahović (Fiorentina) i Đorđe Despotović (Rubin).

“Posle ozbiljne i temeljne analize koju sam sproveo sa saradnicima, na osnovu kriterijuma koji su za nas važni i relevantni, odlučio sam da za predstojeće tri utakmice u kvalifikacijama za SP Katar 2022. pozovem ovu grupu igrača. Na spisku se nalazi 30 imena što predstavlja proširenu listu. Hoću da naglasim da se nisam odrekao nijednog igrača, da postoji jedna veća grupa potencijalnih reprezentativaca koje pratimo i svima su vrata otvorena, uz napomenu da su Matija Nastasić i Mijat Gaćinović u fazi oporavka od povrede” izjavio je selektor Dragan Stojković.

Srbija 24. marta igra u Beogradu sa Republikom Irskom, tri dana kasnije sa Portugalom, a 30. marta se sastaje sa Azerbejdžanom u Bakuu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: dadukopro
Back to top button