KOŠARKA

Zvezda i Igokea igraju derbi i važan meč u borbi za plej-of


Košarkaši Crvene zvezde dočekaće danas lidera ABA lige Igokeu u derbiju 25. kola.
Susret počinje u 17 časova a važan je za oba tima zbog borbe za plej-of. Igokea je prva na tabeli sa 42 boda iz 23 utakmice, dok beogradski tim ima tri boda manje ali i 21 odigran meč.
„Poslije zgusnutog rasporeda i dugih putovanja uhvatili smo malo vremena našli smo malo vremena da odmorimo i da malo treniramo pred utakmicu sa Crvenom zvezdom. Sigurno nas očekuje teška utakmica, Zvezda je tim za respekt, to je tim koji ima najviše ciljeve u ABA ligi. Ono što očekujem od svojih momaka, to je da pružimo što jači otpor favorizovanom protivniku. Znamo gdje je Zvezda najjača kada je u pitanju njihova igra, krasi ih sigurna ta defanziva i pritisak po čitavom terenu, napadački su jako potentni i prijete sa svih pozicija. Međutim ja očekujem dobar odgovor od svog tima, da odigramo dobru utakmicu, rastrčanu i da odgovorimo na igru Zvezde na najbolji način. Ono što me brine to je sastav na koji ću moći da računam, imamo neke igrače koji su povrijeđeni i nećemo konkurisati u punom sastavu u toj utakmici”, rekao je Dragan Bajić, trener Igokee.
Respekt rivalu iskazao je i Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde.
„Očekuje nas utakmica sa ekipom koja ima izvanrednu sezonu u ABA ligi i Evropi. Igre koje prikazuju tokom čitave sezone jasno ukazuju da ekipa Igokee zaslužuje da se bori za prvo mjesto u regionalnom takmičenju. Imaju realno šanse za to, i da se bore za vrh, kao i ekipa Crvene zvezde. Mi moramo da budemo spremni da odigramo vrlo čvrstu utakmicu, da se borimo, da skačemo, da čitamo situacije u njihovoj odbrani. Samo tako možemo da dođemo dođemo do povoljnog rezultata“, istakao je Radonjić.

FOTO: Igokea/ABA liga

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 뉴토끼
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button