KOŠARKAREGION

Večeras pada odluka o šampionu ABA lige

Ko će osvojiti ABA ligu saznaćemo večeras kada petu utakmicu finalne serije igraju košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti.

Meč odluke se igra u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić” od 20.30 časova. Prva dva meča dobila je Zvezda (82:78, 85:79), dok su naredva dva meča na svom terenu dobili Podgoričani (75:71, 81:80).

“Kao što sam rekao poslije utakmice u Podgorici, na nama je zadatak da odbranimo svoj teren i da na taj način dođemo do trofeja. Čitave sezone bila je borba u regularnom dijelu i mi smo na kraju uspjeli da obezbijedimo prvo mesto koje nam je donijelo mogućnost da na našem parketu dođemo do ostvarenja cilja. Svjesni smo činjenice da igramo protiv kvalitetnog protivnika i da nas čeka težak zadatak”, rekao je Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde za sajt ABA lige.

On je istakao da su mečevi finalne serije bili dobri, da je bilo perioda kada je njegov tim dobro igrao, ali da ima i prostora da popravi neke stvari i dodao:

“Bitno je da popravimo segmente igre u kojima nismo dovoljno dobri, posebno u odnosu na mečeve koje smo igrali u Podgorici. O dobroj koncentraciji i energiji ne želim puno da pričam, a ta koncentracija je faktor koji može da odlučuje. Oni u svojim redovima imaju kvalitet na svim pozicijama i biće za nas veliki zadatak da iskontrolišemo taj kvalitet. Imaju jake ‘hendlere’, igrače koji imaju kapacitet da kontrolišu igru – Kobs, Ivanović, Dela Vale… Iskustvom prave prednost, znaju da uđu u kontakt, iznude faulove, dobre šutiraju i prodiru… Naravno, tu su i igrači na drugim pozicijama koji su bili kvalitet u prethodnim mečevima. Edžim koji pokriva dvije pozicije, dobrom i čvrstom odbranom daje veliki doprinos pobjedama Budućnostima, kao i Popović. Danilo Nikolić je šuter velikog kalibra i šutirao je bez promašaja za tri 6/6. Luka Mitrović koji je najbolje partije u dresu Budućnosti pružio baš u ovoj finalnoj seriji. Jasno je u potpunosti da moramo da igramo dobro da bismo dobili meč, radimo bolje neke stvari, imamo stabilnost u igri i da interval dobre i stabilne igre bude toliko dugačak da možemo da kontrolišemo dešavanja na terenu.’”

Branko Lazić, igrač Crvene zvezde rekao je da od svih košarkaša očekuje da daju maksimum i da dobiju utakmicu.

Košarkaš podgoričkog tima Petar Popović očekuje još jedan težak meč.

“Peta utakmica se neće mnogo razlikovati do prethodne četiri, koje su bile izuzetno fizički i mentalno zahtjevne. Crvena zvezda je dobra ekipa, mi imamo svoje adute i bićemo spremni da damo sve od sebe i pokušamo da dođemo do pobjede u Beogradu. Na momente smo pokazali dobru igru, na momente smo imali prazne minute. Ako želimo pobjedu, moramo prazne minute da svedemo na minimum. Ako budemo koncentirisani i spremni da neke osnovne stvari radimo na vrhunskom nivou, mislim da možemo da ostvarimo pobjedu.“

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button