KOŠARKANBA

Bogdanović: Jokićeva MVP nagrada je kao zlato sa Srbijom

Bogdan Bogdanović je u intervjuu za “Njujork Tajms” pričao i o počecima, idolima, ali i Nikoli Jokiću i njegovoj MVP nagradi.

Američke novinare je zanimalo kako je bek Atlanta Hoksa počeo da se bavim košarkom.

“Svetsko prvenstvo 2002. godine, svi su pričali o tome, deca u školi… Gađali smo trojke i ponavljali ’Peđa Stojaković’ ili neko drugo veliko ime srpske košarke. Nadamo se da sada ima dece koja to rade sa našim imenima. Dobar je osećaj biti u toj poziciji”, rekao je Bogdan Bogdanović.

Da li je gledao utakmice između Kingsa i Lejkersa početkom dvijehiljaditih?

“Da. Sećam se da je Dalas imao dobre mečeve sa Kingsima i Lejkersima. Nisam mogao da pratim celu seriju, zbog TV prava i svega toga, ali kad god je bilo utakmica, gledali smo. Bio sam baš mali, 9-10 godina.”

Bogdan je veliki fan Kobija Brajanta.

“Postao sam njegov fan kada je ubacio 81 poen. To je bilo nešto ludo, nemoguće. Od tada sam počeo da ga pratim, svidela mi se njegova strast. Par godina kasnije je osvojio titulu, a zatim opet. Bio je baš, baš dobar.”

Šta znači Jokićeva MVP nagrada za srpsku košarku?

“Biće mu potrebno vremena da shvati šta je uradio ove godine. Ta MVP nagrada je nešto što može da se uporedi sa zlatnom medaljom koju je naša reprezentacija osvojila, tada, kada su igrali naši idoli – Stojaković, Divac, Đorđević. On je sigurno jedan od idola dece i veliki motivator za njih. To znači mnogo. Prvi je osvojio to i još mnogo toga je pred njim”, zaključio je on.

B92

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트
Back to top button