FUDBAL

Danas rasplet grupa B i C na Evru: Pet ekipa u borbi za osminu finala

Danas se igraju četiri utakmice u kojima ćemo dobiti konačan rasplet u grupama B i C Evropskog prvenstva u fudbalu.

Današnji program će početi utakmicama grupe C, koje se igraju u 18 časova, a sastaju se Sjeverna Makedonija – Holandija, kao i Ukrajina – Austrija, a potom se u terminu od 21 čas igraju mečevi grupe B Finska – Belgija i Rusija – Danska.

Sjeverna Makedonija – Holandija (Johan Crojf Arena, Amsterdam)

Sjeverna Makedonija je ostala bez šansi za prolazak dalje, dok je s druge strane Holandija već prošla u osminu finala kao prvoplasirana i u ovom susretu se očekuje da oba selektora na teren pošalju igrače koji su imali manju minutažu ili nisu nikako igrali na Evru.

Takođe, ovo će biti posljednja utakmica u dresu s državnim grbom za legendarnog Gorana Pandeva.

Ukrajina – Austrija (Nacionalna Arena, Bukurešt)

Susret koji će odlučiti o drugom mjestu u grupi C igra se u Bukureštu. Ukrajinci su u blagoj prednosti s obzirom na to da im u ovom susretu odgovara i bod, dok Austrijanci moraju slaviti kako bi osvojili drugo mjesto i sigurno prošli dalje.

No, i u slučaju osvojenog boda, Austrijanci bi imali velike šanse plasirati se u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Finska – Belgija (Gazprom Arena, Sankt Peterburg)

Belgija je osigurala prolazak u osminu finala, no može završiti čak i na trećem mjestu u slučaju uvjerljivog poraza od Finske te uvjerljivom pobjedom Rusije nad Danskom.

Ipak, teško je vjerovati da će Belgija propustiti priliku barem osvojiti bod kojim bi u osminu finala ušli s prvog mjesta na tabeli.

Finskoj bi bod vjerovatno garantovao jedno od četiri mjesta za trećeplasirane ekipe koje će igrati osminu finala i biće zanimljivo vidjeti da li bi mogli napraviti senzaciju i proći dalje iz grupne faze.

Rusija – Danska (Parken, Kopenhagen, Nova BH)

Danci u ovom susretu hvataju posljednji voz za osminu finala nakon što su iznenađujuće izgubili oba dosadašnja duela.

Iako igraju bez najboljeg igrača Kristijana Eriksena, kladionice smatraju Dance velikim favoritima, a za prolazak dalje treba im pobjeda od dva gola razlike, uz uslov da Belgija savlada Finsku.

Rusima pobjeda garantuje prolazak dalje, a odgovara im i bod ukoliko Belgija savlada Finsku.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button