KOŠARKA

Teodosić: Nikoga ne treba terati da igra za Srbiju

Srpski košarkaš Miloš Teodosić kaže da nije lako doći na okupljanje reprezentacije nakon naporne sezone.

Njemu nije prvi put da se susreće sa ovakvim paklenim rasporedom, a kako kaže, vјeruje da će “orlovi” spremno dočekati kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Praktično na svakom okupljanju neko nedostaje i zbog toga se diže puno prašine. Poslјednji u nizu je Nikola Jokić.

“Moje mišljenje se godinama menjalo po pitanju toga. Pre svega, svima treba ostaviti izbor, nikoga ne treba terati da igra. Ovo je lični stav, lični izbor. Ako si tu, dobrodošao si, ako nisi – u redu. To je tvoj stav. Nismo mi ti koji treba bilo kome od igrača koji ne dođu ili imaju nekih problema da govore bilo šta”, rekao je Teodosić za “Mozzarsport” i dodao:

“Ne treba ni javnost na loš način da prihvata sve to. I nama je teško kada neko ne dođe. Svako ima dovoljno dobar razlog da ne bude tu i mi treba samo da se pomirimo s tim, pa da se nadamo da će taj neko da se pojavi naredne godine.”

Strasti oko Nikole Jokića se ne smiruju.

“Ne mogu da govorim iz Jokinog ugla, jer nisam u njegovoj koži. Nisam imao priliku da odigram toliki broj minuta i utakmica u jednoj sezoni, nositi celu ekipu… Voleo bih da sam mogao da osetim i to. Siguran sam da je on dobro razmislio i doneo konačnu odluku za koju smatra da je najbolja po njega. Između ostalog i po tim. Ako je Jokić spreman 100 odsto, onda smo mi na deset stepenika iznad, bolji. Ako imamo Jokića koji je na 50 odsto – nije to to. Nama je potreban Jokić koji je 100 odsto spreman, da li će igrati ove ili sledeće godine, iskreno se nadam da hoće”, istakao je Teodosić.

Teodosić je ovu temu zaključio time što je pružio podršku Jokiću.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button