KOŠARKA

Ovo je tim Italije za napad na OI: U Beograd ne stižu najzvučnija imena

Bliži se početak kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre, koji 29. juna startuje u Beogradu, a na kom će jedan od glavnih favorita uz Srbiju selekciju, biti Italija.

Selektor Mateo Saketi objavio je spisak 14 igrača koji će doputovati u Beograd, a “azuri”, kao ni “orlovi”, neće biti u najjačem sastavu.

Za Italiju neće igrati Marko Belineli, Luiđi Datome, kao ni Danilo Galinari, dok će ih predvoditi košarkaš Dalasa Nikolo Meli i Ačil Polonara koji je na pragu prelaska u Fenerbahče.

Od ostalih, tu su košarkaši Virtusa iz Bolonje, čak četvorica Teodosićevih saigrača iz redova novog šampiona Italije su u reprezentaciji, Riči, Pajola, Abas i Tesitori. Ovo je spisak Italije, sa kojeg će pred prvu utakmicu u Beogradu protiv Senegala “otpasti” dva imena:

Stefano Tonut (Venecija), Marko Spisu (Sasari), Nikolo Meli (Dalas), Simone Fontekio (Alba Berlin), Nikolo Manion (Golden Stejt), Amedeo Tesitori (Virtus Bolonja), Đampaolo Riči (Virtus Bolonja), Rikardo Moraskini (Olimpija Milano), Mikele Ruzijer (Vareze), Mikele Vitali (Bamberg), Akile Polonara (Baskonija), Avudu Abas (Virtus Bolonja), Muhamet Rasul Dijuf (Ređo Emilija), Alesandro Pajola (Virtus Bolonja).

Italija u Beogradu igra u grupi B protiv Portorika i Senegala, dok će Srbija u grupi A igrati sa Filipinima i Dominikanskom Republikom. U polufinale idu dva tima iz svake grupe, dok će samo pobjednik obezbjediti plasman na Olimpijske igre.

(Blis Sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button