FUDBAL

“Lale” su totalno nokautirane: Česi kaznili greške Holanđana

Reprezentacija Češke je napravila iznenađenje na Evropskom prvenstvu. Iskoristili su greške Holandije u pripremi i tokom meča i savladali rivala sa 2:0, te izborili četvrtfinale.

Prvo poluvrijeme duel između Holandije i Češke nije donijelo puno uzbuđenja. Tek u 22. minuti Česi su izveli nešto opasniji napad kad je Souček glavom poslao loptu pored gola. Prvi šut u okvir gola viđen je u 28.minuti kada Šik je pucao direktno u Stekelenburga. Zatim je De Liht izblokirao pokušaj Baraka.

Holandija je najveću šansu imala u 52.minuti. Malen je izašao sam pred Vaclika, imao je idealnu situaciju i umjesto šuta odlučio je da dribla i golman Češke ga je lako zaustavio. Situacija se promijenila za tri minuta.

De Liht je u padu namjerno zaustavio loptu rukom. Sudija Karasev mu je najprije dao žuti, da bi poslije VAR promijenio odluku i pokazao crveni karton.

Česi su to iskoristili. Poslije skraćenog kornera u 68.minuti, Kalas je skočio na drugoj stativi i vratio loptu na prvu do Tomaša Holeša, koji ju je sproveo u mrežu. I Šik je u 80.minuti pogodio za 2:0 a asistent je bio Holeš.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 바이낸스주소
Back to top button