KOŠARKA

Saša u Banjaluku donosi novo zlato “Marš na Drinu daje nam snagu za pobjede “

Drugo zlato, a četvrtu medalju sa velikih takmičenja u samo pet godina osvojile su košarkašice Srbije.

Uspjeh koji je nekada teško bilo i sanjati postao je nešto na šta su djevojke u dresovima sa nacionalnim grbom navikle naciju. Zlato na Evropskom prvenstvu u Španiji nova je potvrda najbolje generacije koju je Srbija imala, a dio nje je i Saša Čađo iz Banjaluke.

Sve to samo je potvrda velikog rada tokom svih ovih godina. Za neke stvari bilo nam je potrebna čak i decenija da bismo bile na visokom nivou, a tu mislim na pobjedu protiv Španije. Radile smo na sebi tokom svih ovih godina, unapređivale igru, tako da sada beremo plodove toga – izjavila je Čađo.

Svih šest pobjeda Srpkinje su upisale na Evropskom prvenstvu. Nakon grupne faze uslijedili su mečevi sa Španijom, Belgijom i Francuskom (64:53).

Svaka utakmica bila je izuzetno teška, počev od otvaranja šampionata kada smo igrale produžetke sa Italijom. Za svaku smo se isto spremale i najbitnije nam je bilo da koncentracija bude na maksimumu od prvog do 40 minuta te da poštujemo ono što smo postavile pred sebe. Belgija je u polufinalu bila veliki izazov, jer ima kvalitetan tim, dok je pobjeda nad Španijom, na njihovom terenu, nakon produžetka imala posebnu čar i draž. Finale je već bilo priča za sebe i pokazale smo da možemo pobjeđivati kvalitetne reprezentacije, kao i ranije što smo mogle – istakla je Čađo.

Na utakmicu protiv Francuskinja na teren su izašle uz taktove pjesme “Marš na Drinu”, što je jedan od načina motivacije.

Kada se spremamo za tako velike utakmice, onda zapjevamo tu pjesmu, ponekad i neke druge. To je način na koji izlazimo godinama i nismo željeli nikad da ga mijenjamo. Uvijek nam je želja da izađemo sa što boljom i većom energijom te pružimo sve od sebe, a ta pjesma nam daje tu neophodnu dodatnu energiju – naglasila je Čađo.

Energiju su dobijale i sa tribina, gdje je najvatreniji navijač ekipe bio njen otac Čedo.

On je sa nama bio od prvog dana i davao veliku podršku. Poslije su mu se pridružili i ostali roditelji, koji su nas zdušno bodrili sa tribina pa nam je bilo mnogo lakše igrati. To nam je nedostajalo prošle sezone i sada nam je mnogo značilo kada ima neko da aplauzom nagradi dobar potez ili koš – kazala je Čađo.

Narednih dana sve djevojke će na zasluženi odmor, koji će biti kratkotrajan, jer uskoro kreću pripreme za Olimpijske igre na kojima brane bronzanu medalju iz Rio de Žaneira. Iskoristiće priliku da posjeti Banjaluku i dodatno napuni baterije pred najveću svjetsku smotru sporta, gdje im je cilj jedna od medalja.

To se od nas očekuje, ali ne volim da govorim o tome i obećavam da ćemo osvojiti neku medalju. Svi imamo želje, a do medalja se dolazi velikim radom. Malo ćemo predahnuti pa ćemo ponovo na pripreme da bismo što spremnije dočekale Olimpijske igre – rekla je Čađo.

Žigić navijač

Finalnu utakmicu Srbije i Francuske sa tribina dvorane pratio je nekadašnji fudbalski reprezentativac Nikola Žigić, koji je bio među najvatrenijim navijačima. Nekadašnji napadač Valensije u dresu Los Anđeles Klipersa gledao je utakmicu u društvu porodice, a još jednom se ispostavilo da je donio sreću.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button