KOŠARKA

Vujošević napustio Kluž: Dobio sam ponudu koju sam morao da odbijem

Nekadašnji trener Partizana Duško Vujošević završio je saradnju sa rumunskim Klužom.

Vujošević je u klubu obavljao posao stručnog savetnika, jer mu zdravstvena situacija nije dozvoljavala da bude trener ekipe.

Nakon dvije godine saradnje, dvije strane se nisu dogovorile o produžetku saradnje.

– Sa velikom dilemom sam otišao u Kluž, znaju svi na koji način sam se pre toga rastao sa klubom u kojem sam proveo najveći deo karijere. Jer to naravno nije bilo u skladu sa mojim trenerskim rejtingom, ali moja zdravstvena situacija i veliki problemi sa dijabetesom i bubrezima nije mi ostavljala previše prostora za biranje. Nosim odande lepe uspomene, oni su posle uspeha koje smo postigli očigledno osetili da dalje mogu sami i da im ne treba nikakvo tutorstvo i supervizija, pa su mi dali ponudu koju sam morao da odbijem. Suprotno od onih koje se ne mogu odbiti – izjavio je Vujošević.

Ipak, iz Rumunije nosi lijepe uspomene.

– Prošle godine osvojili smo Kup Rumunije, a prvenstvo nije završeno zbog pandemije. Ove godine osvojena je i titula prvaka, što se smatra najvažnijim. Mnogi ovde pogrešno gledaju na rumunsku klupsku košarku gledajuči je kroz reprezentativnu. A klubovi imaju po šest stranaca i iz godine u godinu napreduju. Klužu, naravno, želim sve najbolje – zaključuje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: reference
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button