KOŠARKAREGION

PARTIZAN NE STAJE Potpisao i Lidej

Treće pojačanje Partizana za sezonu 2021-22 je dvadesetsedmogodišnji američki centar Zek Lidej, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa „crno-bijelima“.

U sezoni za nama, Lidej je igrao za Olimpiju iz Milana u čijem je dresu bilježio 10 poena i 4,5 skokova na 36 utakmica u Evroligi. U italijanskoj seriji A je tokom regularnog dijela sezone bio na 15,8 poena uz 6,2 skoka po meču, dok je u plej-ofu postizao 11,2 poena uz 4,8 skokova.

Diplomac Virdžinija Teh Univerziteta, započeo je svoju evropsku karijeru 2017. godine u izraelskom timu Hapoel Gilboa. Nakon toga, Lidej je nastupao za Olimpijakos, Žalgiris, te Olimpiju, a sada je veliko pojačanje Partizana koji, jasno je bilo i dolaskom Željka Obradovića, ima najveće moguće ambicije naredne sezone, kako u ABA ligi, tako i Evrokupu. Prije Lideja, Partizan je doveo Kevina Pantera i Aleksu Avramovića, a ne bi bilo nemoguće da se među „crno-bijele“ vrati još jedan doskorašnji igrač Olimpije Vladimir Micov. Još dosta imena figuriraju kao potencijalna pojačanja, tako da navijači u narednim danima mogu da očekuju nove potpise.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button