FUDBAL

ZASLUŽENA PRIZNANJA Donaruma najbolji igrač EVRO, Ronaldo prvi strelac FOTO

Golman reprezentacije Italije Đanluiđi Donaruma proglašen je za najboljeg igrača Evropskog šampionata. Portugalac Kristijano Ronaldo prvi je strijelac kontinentalnog prvenstva.

Dvadesetdvogodišnji čuvar mreže Azura blistao je i u finalnom duelu i svakako je jedan od najzaslužnijih za pobjedu protiv Engleske poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca. Donaruma je prvi golman u istoriji koji je dobio prestićno priznanje.

Za najboljeg igrača finalnog duela proglašen je Leonardo Bonuči, strijelac jedinog gola za Italiju.

Donaruma je ovog ljeta napustio Milan i uskoro će kao slobodan agent potpisati ugovor sa PSŽ.

Tridesetšestogodišnji napadač Juventusa je postigao pet golova, od čega tri iz jedanaesterca, uz četiri asistencije za 360 minuta provedenih na terenu.

Isti broj pogodaka upisao je i napadač Češke Patrik Šik, ali u pet mečeva (404 minuta), ali nije zabilježio asistenciju i po pravilima turnira nagrada za najboljeg strijelca ide u ruke igrača sa više uspješnih dodavanja.

Ronaldo je i 2012. bio prvi strijelac EVRO, a u karijeri je postigao 14 golova na završnim turnirima ‘starog kontinenta’.

Po četiri gola na tek zavšrenom prvenstvu upisali su Karim Benzema (Francuska), Emil Forsberg (Švedska), Romelu Lukaku (Belgija) i Hari Kejn (Engleska).

Osamnaestogodišnji Pedri je najbolji mladi fudbaler na EVRO.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button