KOŠARKA

Vasić: Ne bježimo od pritiska, ne bježimo od očekivanja i nadamo se da ćemo ih ispuniti

Košarkašica u olimpijskom timu Srbije Sonja Vasić poslije niza peripetija ipak će moći da se takmiči na Igrama u Tokiju.

Ona je zajedno sa suprugom, veslačem Milošem Vasićem, bila neizvjesna za Igre zbog pozitivnog testa na korona virus, ali kaže da je sada sve u redu.

– Dobro sam, dobro smo, definitivno je ovo bio izazovan period za porodicu, psihički i emotivno naporan, do posljednjeg trenutka nismo znali da li ćemo biti ovdje. Teško je, kada toliko dugo čekaš nešto, a onda se suočiš sa nečim gdje nemaš nikakvu kontrolu. Ni Miloš, ni ja, nismo u najboljem stanju, tako da nismo sigurni da li ćemo najbolje predstavljati Srbiju koliko bismo željeli i mogli – emotivno je ispričala Sonja na zvaničnoj konferenciji za medije u Tokiju.

Ona kaže da ima veliku pomoć svih u timu Srbije.

– Imam sreću što igram timski sport, jer imam ekipu koja ne zavisi od mene. Njih 11 će mi sve olakšati i to će me učiniti još ponosnijom što sam dio ovog sastavan – izjavila je Vasić.

Ona je dodala da se u ekipi mnogo toga promijenilo od Rija 2016. kada je osvojena bronza.

– Psihički smo zrelije, ali definitivno nam je komplikovan raspored. Uz Novaka mi smo jedini predstavnik Srbije koji je imao teško i važno takmičenje prije ovoga, imale smo malo vremena da se pripremimo za Tokio. Biće teško, ne postoji zemlja gdje se ne igra ženska košarka. U košarci je posebno teško jer se praktično igra za dvije medalje, jedna je tu za Ameriku. Preambiciozno je pričati o odbrani medalje, ali ne bježimo od pritiska, ne bježimo od očekivanja i nadamo se da ćemo ih ispuniti – poručila je Sonja Vasić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button