TAEKWONDO

HUSIĆ I SREĆAN I TUŽAN Glupi poeni odnijeli medalju

Tekvondoista iz BiH Nedžad Husić poalo je tužan, ali ujedno i srećan osvajanjem petog mjesta na Olimpijskim igrama.

– Ima malo i sreće, ali više tuge. Malo je falilo da donesem prvu medalju, ali je ispalo kako je ispalo. Mene je poslije polufinalne borbe malo pala koncentracija, od te borbe nisu sve stvari išle kako treba. Nisam imao pozitivnu tremu, što morate da imate… Previše lagano sam ušao u borbu. Nisu sudijske odluke uticale, koliko nekada elektronika zakaže. Ipak, ne mogu ni to kriviti, sam sam se doveo u takvu situaciju, nisam trebao dozvoliti da primim te neke glupe poene – kazao je Husić.

Osvajanjem petog mjesta prestigao je imenjaka Nedžada Fazliju koji je 2000. godine bio šesti u strelaštvu.

– Možda sam trenutno najbolji, ali uvijek ima taj vrh koji niko nije dotakao. Nije niko osvojio medalju, tako da mi je krivo što ima nešto iznad. Možda sam najbolji u BiH, ali u svojoj glavi nisam najbolji – rekao je Husić.

On će se u narednom periodu spremati za Evropsko prvenstvo do 21 godine na kojem ima pravo nastupa, ali i za Pariz 2024. godine.

Nedžadov otac i trener, Haris Husić bio je razočaran, ali smatra da su mnogo naučili iz ovog nastupa.

– Težak je osjećaj, prije svega što mi je to dijete, drugo što je to Olimpijada i dođeš tako blizu, napraviš dva dobra koraka i dođeš do trećeg, s kojim treba da završiš i ne ide baš onako kako čovjek očekuje, ali nadati se se drugi put neće desiti takve stvari. Volio bi čovjek da je išlo najboljim tempom, ali nije baš tako bilo – rekao je Husić i zahvalio svima na podršci.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button