NEKATEGORISANO

Kineskinjama zlato u sinhronim skokovima sa tornja

Ništa novo kada su u pitanju sinhroni skokovi u vodu sa tornja (10 m) u ženskoj konkurenciji. I šesti put na Olimpijskim igrama, do titule dolaze Kineskinje. Nove šampionke su debitantkinje na Igrama, 17-godišnja Džang Đaci i dvije godine mlađa Jusi Čen.

Od prve do pete serije velikog finala, devojke iz Kine su bile na vodećoj poziciji. Na kraju su, sa nekoliko spektakularnih skokova, koji su vrednovani sa preko 80 bodova, ubjedljivo stigli do zlata. Tandem iz Kine sakupio je 363,78 bodova.

Drugoplasirane Amerikanke Džesika Parato i Dilejni Šnel osvojile su 310,80 bodova i tako donijele prvu olimpijsku medalju za svoju zemlju u ovoj disciplini. Zanimljivo je da su prvu seriju završile na sedmoj poziciji, a onda iz skoka u skok napredovale, do konačnog drugog mjesta.

Bronzano odličje pripalo je Meksikankama Gabrijeli Ahundes i legendarnoj Alehandri Orosko Losi, kojoj je ovo druga olimpijska medalja. Pred posljednju seriju zauzimale su četvrto mjesto, ali su na kraju došle do odličja, poslije velike bitke sa Japankama Araji i Itahaši, te Kanađankama Benfeito i Mekej.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button