VATERPOLO

ŠPANIJA POBIJEDILA CRNU GORU Gojković i Ivović: Na greškama se uči i jača

Izabranici Vladimira Gojkovića, vaterpolisti Crne Gore, poslije pobjede nad Australijom u prvom kolu – 15:10, su uz mnogo promašenih prilika, poraženi od Španije sa 8:6. Sada se okreću duelu sa Hrvatskom, koji je na programu 29. jula.

– Imali smo dosta oscilacija tokom meča. Nismo koristili naše prilike tokom prvog poluvremena, a izuzetno kvalitetna selekcija Španije je to umjela da kazni. Ne mogu da pričam o suđenju dok ne pogledam snimak. Raduje me činjenica da se momci nisu predavali, da su nastavili da se bore. Uspjeli smo da se vratimo u meč, imali nekoliko prilika da stignemo do krajnje neizvjesne završnice, ali nismo uspjeli u tome. Idemo dalje, okrećemo se duelu protiv Hrvatske, sa verom da ćemo ispraviti greške i nedostatke koje smo imali protiv Španije – rekao je selektor Crne Gore, Vladimir Gojković.

Na riječi selektora Gojkovića, nadovezao se jedan od najboljih igrača planete, Aleksandar Ivović, koji je protiv Španije postigao dva gola.

– Očekivali smo tešku utakmicu, tako je i bilo. Španci su potvrdili da su u odličnoj formi, potvdili su da nisu slučajno pobijedili Srbiju. Imali smo minus od tri gola, imali smo problema u prvom poluvremenu, uspjeli smo da se vratimo, imali smo nekoliko prilika da stignemo do egala i preokreta, ali ih nismo iskoristili. Moramo da izvučemo pouke, da odigramo bolje u duelima koji slijede, a da top formu dostignemo do četvrtfinala kojem težimo. Poraz može da vas ojača, može da vas učini boljim, ako izvučete pouke – naglasio je Aleksandar Ivović.

U narednom kolu, 29. jula, Crna Gora igra protiv selekcije Hrvatske.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button