NEKATEGORISANO

Kinezima novo zlato, Rusima nula u posljednjem skoku

Kinezi Vang Žongjuan i Sije Siji svjetskoj tituli iz Gvangdžua dodali su i olimpijsko zlato u sinhronim skokovima sa daske od tri metra. Srebro je pripalo Amerikancima Kapobijanku i Hiksonu, a bronza Nemcima Hauzdingu i Ridigeru.

Na ovaj način Kinezi su vratili olimpijsku titulu u ovoj disciplini, pošto su u Riju prije pet godina slavili Britanci Mirs i Lauher. Inače, sinhroni skokovi sa daske od tri metra na programu su OI od Sidneja 2000, a ovo je bila četvrta titula Kineza.

Majkl Hikson, 27-godišnji momak iz Minesote, odbranio je srebro iz Rija, samo što je ovog puta skakao u tandemu sa 21-godišnjim Endrjuom Kapobijankom. Amerikanci su nešto slabije započeli finale, ali su nakon treće serije izbili na drugo mjesto i onda serijom fantastičnih skokova (ocjene 83, pa 86, 86 i 88) suvereno došli do srebra, sa čak 40 bodova više od bronzanih Nemaca.

Upravo je borba za treće mesto i bila najzanimljivija na ovom takmičenju. Hauzding i Ridiger su sve vrijeme bili u plasmanu od četvrte do šeste pozicije, a onda su u posljednjoj seriji zaradili 85 bodova, što je na kraju bilo dovoljno za skok na treće mesto.

Ipak, svemu je kumovala drama ruskog para Kuznjecov/Šleiher, koji je za poslednji skok zaradio „nulu“! Nezabilježen slučaj u istoriji OI dogodio se poslije velikog kiksa Šleihera, koji je doskočio na noge. Rusi su na kraju zauzeli posljednje, osmo mjesto.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: hawaiian runtz
Back to top button