BICIKLIZAM

Tanovićeva peti put šampion Balkana, sjajni Karić, Lukić i Spaić

Najbolja biciklistkinja BiH Lejla Tanović sjajnom vožnjom na Balkanskom prvenstvu održanom u Bihaću odbranila je balkansku titulu u najjačoj elite kategoriji.

Nikome do sada nije pošlo za rukom da odbrani titulu pet puta zaredom u brdskom biciklizmu što je novi podvig u karijeri jedne od najboljih biciklistkinja svijeta. Drugo mjesto za zaostatkom od sedam minuta zauzela je Ekaterini Elefrerijadu iz Grčke, dok je podijum upotpunila njena zemljakinja Marija Karusu. Balkansko prvenstvo se nalazilo u UCI kalendaru, pa je Tanovićeva pobjedom upisala 30 UCI bodova.

– Imala sam veliku želju da odbranim titulu na domaćem terenu i zaista sam presrećna. Staza je bila izvrsno pripremljena i tehnički veoma zahtjevna što je meni sigurno išlo u korist. Iako je nastup pred domaćom publikom uvijek dodatni pritisak za ostvarivanje rezultata tokom čitave trke sam imala nevjerovatnu podršku – rekla je Tanovićeva.

Vedad Karić zauzeo drugo mjesto

U muškoj konkurenciji pobijedio je Grk Nikolaos Georgijadis, ispred najboljeg bicikliste BiH Vedada Karića. Četvrto mjesto u konkurenciji vozača do 23 godine zauzeo je Siniša Lukić iz BK Kozara, a odmah iza njega na cilj je stigao Petar Spaić iz BK Vučji zub Trebinje. Njih dvojica su pokazali da brdski biciklizam u BiH ima svijetlu budućnost.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
Back to top button