FUDBAL

Solšer: Biće otvorena trka za šampiona Engleske

Menadžer Mančester Junajteda Ole Gunar Solšer ističe da je njegov tim spreman da se još više uključi u borbu za titulu nego prošle sezone.

Crveni đavoli su takmičenje završili kao drugi na tabeli Premijer lige, ali realno nijednog trenutka nisu ozbiljnije zaprijetili gradskog rivala koji je ubjedljivo stigao do treće titule u poslednje četiri sezone.

Mančester Siti će i ove sezone biti prvi favorit za osvajanje Premijer lige, ali na Old Trafordu vjeruju da će ovog puta trka biti mnogi neizvjesnija.

Optimizam je veći i zbog činjenica da je klub uložio preko 100 miliona funti u dovođenje Džejdona Sanča iz Borusije Dortmund i Rafaela Varana iz Real Madrida.

„Građani“ su odgovorili Junajtedu tako što su srušili britanski rekord i platili Aston Vili 100 miliona funti za Džeka Griliša. Takođe će pokušati da dovedu i najboljeg igrača Totenhema Harija Kejna.

Ni Čelsi ne sjedi skrštenih ruku. Mediji najavljuju da bi na Stamford Bridž mogao da se vrati Belgijanac Romelu Lukaku, koji je prošle sezone blistao u Interu iz Milana.

Liverpul je za 36 miliona funti doveo centralnog defanzivca Ibrahima Konatea iz RB Lajpciga, ali se očekuje da najveće pojačanje zapravo bude oporavljeni Virdžil van Dajk.

– Ova sezona će biti jedna je od najjačih u istoriji Premijer ligi. Borba za titulu biće mnogo otvorenija – prognozira Ole Gunar Solšer i dodaje:

– Naravno, prethodnih godina su dominirali Siti i Liverpul, ali osjećam da smo mi i Čelsi na dobrom putu da im budemo pravi izazivači. Primjećujete da je počeo da se troši veliki novac i svi koji žele uspjeh moraju da prate ove izazove – rekao je on.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button