VATERPOLO

Filipović o Saviću: Onaj debeli čovek zna šta radi, njemu kapa dole

Kapiten Srbije Filip Filipović smatra da vaterpolo ostaje ‘u sigurnim rukama’, pošto su se on i još šestorica igrača oprostili od nacionalnog tima osvajanjem zlatne medalje u Tokiju.

Delfini su odbranili olimpijski tron, pošto su u finalu pobijedili Grčku 13:10.

– Ova generacija nije mogla da se oprosti na bolji način. Kao što su Živko Gocić i Slobodan Nikić u Riju, tako sada i mi. Zaista je emotivno, tek će nas stići ustvari – rekao je Filipović u razgovoru sa srpskim novinarima u Tokiju.

– Ovo nije uspeh samo ovih 13 igrača i stručnog štaba, već celog sistema, koji je pokazao da daje rezultate i da će davati u narednom periodu. Samo je bitno verovati do kraja – rekao je on.

Srbija je turnir završila sa šest pobjeda i dva poraza, koja je pretrpjela u grupnoj fazi.

– Znam da je medijima u Srbiji i nekim ljudima bilo teško da poveruju da možemo do zlata posle onakvih igara u grupi, ali onaj debeli čovek zna šta radi, uradio je to evo već drugi put. Njemu stvarno kapa dole, naklon do poda, ono što on ima u svojoj glavi niko od nas ni u najgorim snovima ne bi mogao da zamisli – zahvalio je Filipović selektoru Dejanu Saviću.

Kapiten je rekao ‘zbogom’ reprezentaciji, sa još šestoricom igrača.

– Nadam da će ovo mlađima značiti i da će im biti podstrek za neke nove pobede, za neke nove titule. Ostavljamo vaterpolo u najboljim mogućim rukama. Kao što ste videli, ovi momci su tu kada je najpotrebnije. Ne treba zaboraviti i ljude koji nisu zbog broja igrača uspeli da dođu u Tokio – zaključio je on.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button