EVROPSKE LIGEFUDBAL

Real tuži Tebasa i investicione partnere La Lige

Bord direktora Real Madrida odlučio je da podnese građansku i krivičnu tužbu protiv predsjednika La Lige Havijera Tebasa.

Na sastanku održanom u utorak, jednoglasno je bord direktora Real Madrida donio odluku da podnese građansku i krivičnu tužbu protiv predsjednika La Lige Havijera Tebasa, ali i protiv prvog čoveka CVC Fonda Havijera de Đaimea Gujara i protiv kompanije CVC Kapital Partners fonda.

Takođe, odlučeno je i da budu pokrenute sve odgovarajuće akcije kako bi bio poništen dogovor koji je La Liga postigla sa CVC Kapital fondom.

Prije nekoliko dana La Liga je postigla dogovor sa privatnim fondom (CVC Kapital Partners) o finansijskoj pomoći klubovima vrijednoj 2.7 milijardi evra.

Iako je predviđeno da novac bude rapsoređen svim klubovima, samo dan kasnije postalo je jasno da će Real da se usprotivi ovakvoj vrsti saradnje lige i privatnog investicionog fonda.

– Ovaj ugovor postignut je bez ikakvog uključivanja našeg kluba, od La Lige smo tek naknadno dobili šture inforamcije o uslovima ugovora – naveli su tada iz Reala uz dodatna objašnjenja da su se klubovi odrekli audiovizuelnih prava na period od 50 godina što je za Real jedan od spornih detalja koji, kako vjeruju u klubu, može teško da ošteti sve klubove iz Primere i Segunde.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 방콕 밤문화
Back to top button