EUROKUPOVIFUDBAL

“Kada ih ‘imaš’, oni ti daju gol” Stanojević otkrio šta mu je rekao Marko Nikolić

Trener Partizana Aleksandar Stanojević optimista je pred revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv ruskog Sočija.

On je na konferenciji za medije u Humskoj najavio da će biti minimalnih promјena u timu, a da će crno-bијeli biti ofanzivniji nego što je to bio slučaj u prvom meču (1:1).

– Igramo evropsku utakmicu пred načim navijačima. Jedino nas pobeda vodi dalje, tako ćemo i pristupiti njoj. Živković ima problema uzrokovanih padom tokom prve utakmice. Ostali su spremni, a Miljković i Obradović su se priključili i oni su u konkurenciji. Želimo da nastavimo dobar niz – rekao je Stanojević na početku.

Da li je prednost Partizana što je Soči igrao utakmicu ruskog prvenstva u ponedeljak uveče?

– Koliko nam je utakmica u Novom Pazru trajala, imam osećaj da smo je juče završili. I prošli put su igrali tri dana pred nas. Oni ne odustaju od svgh stila igre, bez obzira igrali u Moskvi, Beogradu ili Sočiju. Želim da pomerimo težište igre ka njihovoj polovini i da budemo za nijansu opasniji. To želim i to predviđam da bude razlika na našem stadionu, u odnosu na prvi meč.

Da li je lakša priprema poslije prve odigrane utakmice?

– Jeste lakša priprema, ali isto smo se pripremali i za prvu. Dobro smo sve odradili, igrači su sve učinili šta smo zahtevali iz stručnog štaba. Naravno da je i njima lakše nakon što su videli šta ih očekuje.

Šta može Soči da promeni u odnosu na prvi susret?

– Možda može u gore trojci da promeni igrače, sve ostalo će biti slično ili isto. To su igrači približnog ili istog kvaliteta. Mislim da samo ta ofanzivna krila mogu biti izmene, ali ništa specijalno.

Miljković se vraća u stroj, ali će prednost ipak dobiti Lutovac.

– Ne znamo da li je Miljković spreman da bude u 11. Lutovac je odlično odigrao do sada, imam poverenja u njega, ofanzivniji je i realnije je da on počne.

Da li bi voleo da ima VAR, obzirom na penal u prvoj utakmici?

– Ne bih da imamo razmišljanja u tom pravcu. Na ovom nivou, danske sudije su dobre i nemamo razloga da razmišljamo o tome”.

Trener Sočija Fedotov je procenio šanse 50:50.

– Slažem se sa njim. Iako mi ovde mislimo da smo mi najbolji na svetu i da smo favoriti, oni dolaze iz izuzetno jake lige, imaju jake utakmice i mislim da su šanse 50:50. Želja nam je da napravimo dobru atmosferu i nama je želja da ih mi sa terena poguramo da nam daju tu malu prednost sa tribina. Oni su dobra ekipa, ali na našem terenu mislim da smo ipak u prednosti.

Da li će u timu Partizana biti promena?

– Minimalne promene, možda ofanzivniji zadnji vezni, to su neke dileme, ali ovo je naš najbolji tim. Idemo u tom pravcu da slično krenemo, osim na nekim pozicijama za nijansu ofanzivnijih karakteiristika. Znate da imamo 15, 16 igrača koje stalno rotiramo, nekada svesno sa nekima krećemo, da bismo sa drugima završili.

Može li klupa da presudi?

– Sve može da presudi. Svaki igrač je važan, svakome dajemo pažnju, nadam se ad će neko sa klupe da presudi. Mi imamo kolektiv, svi radimo jedan za drugog i iz toga izlaze pojedinci. Gledam samo tim, a kada na kraju podvučete crtu, tek onda možete da vidite ko je igrao bolje, a ko lošije.

Partizan daje dosta golova, u Novom Pazaru čak četiri.

– Generalno stvaramo dosta šansi i dajemo dosta golova. Imali smo i pre gola Natha u Novom Pazaru nekoliko situacija. Nije lako dati gol, ali je važno biti opasan po gol protivnika. Nekad ne možete da date gol, ali bitno je da smo opasni.

Da li će vežbati penale?

– Vežbaćemo penale, znam kako ćemo ih izvoditi. Moramo i to da radimo, sve se vežba u fudbalu. Ne znam za Soči, oni su izuetno spremni, ruska liga je intenzivnijna i mislim da su oni spremniji, ali očekujem da ćemo mi prevazići sebe u trčanju i svemu pred navijačima.

Priznao je da se čuo sa trenerom Lokomotive iz Moskve Markom Nikolićem, bivšim strategom Partizana.

– Čuli smo se pre prve utakmice, baš dosta dugo smo pričali, a sada smo se u Beogradu videli i pričaloi smo. sa njegove strane, dao mi je lepu rečenicu: ‘Soči i kada misliš da nije opasan i kada ga imaš, on ti da gol.’ Ne možemo da se opuštamo, ali verujem da ćemo uspeti da prođemo.

Miroslav Bogosavac je rekao da je Soči srećna ekipa.

– Nema sreće u fudbalu, ima je samo u žrebu. Nisu slučajno dobili sve utakmice kod kuće osim Zenita, sve velikane su dobili. Možda su srećni što su tamo, ali u fudbalu ne.

Hoće li Jojić početi od starta?

– Naravno da razmišljamo u tom pravcu. I Šćekić ima sitnih problema, već duže vreme vuče povredu primicača. I prekide i igru, sve merimo i pred utakmicu ćemo odlučiti da li je neko spremniji ili ne, zaključio je Stanojević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button