VATERPOLO

Sjajna vijest za srpski vaterpolo – Radnički u grupnoj fazi LŠ

Sjajna vijest za srpski klupski vaterpolo stigla je iz sjedišta LEN – kragujevački Radnički dobio je mogućnost da odmah zaigra u polufinalnoj grupi Lige šampiona i da na taj način bude drugi srpski klub koji će na tom nivou početi najvažnije klupsko evropsko takmičenje.

Pored njega, takvu priliku dobio je i Novi Beograd, koji će i u naredne dvije godine biti direktan domaćin završnog turnira.

Radnički to može da ostvari igranjem bez učešća u kvalifikacijama, tj. takmičenjem direktno u jednoj od dvije polufinalne grupe. Svaka polufinalna grupa će dati po četiri tima za završni turnir, a jedino je Novi Beograd siguran.

Ovakva odluka rezultat je dva važna momenta. Prije svega, kvaliteta Radničkog kao kluba, koji iz godine u godinu sistemski napreduje. Radnički je aktuelni prvak Srbije i šampion regiona, te sastav koji je ostavio odličan utisak prošle sezone u Evropi.

Drugo, faktor je ogroman napor čelnika VS Srbije, koji su za cilj imali upravo da Srbija ima dva kluba u polufinalnoj grupi LŠ. Na kraju, u LEN su prepoznali vrijednost ovakve ideje i dali zeleno svjetlo Radničkom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button