EVROPSKE LIGEFUDBAL

Moćni Čelzi i genijalni Vardi

Fudbaleri Čelzija savladali su Kristal Palas sa 3:0 u prvom kolu Premijer lige. Sigurna igra u kojoj su strijelci bili Markos Alonso i Kristijan Pulšić u prvom, i Trevo Čabolah u drugom poluvremenu.

Imao je inicijativu Čelsi od starta. Pulišić je iz izgledne situacije šutirao glavom pravo u golmana Guajtu, koji je nešto kasnije odbranio udarac Maunta iz slobodnog udarca.

Međutim, u 27. minutu je Vord neoprezno startovao na približno 25 metara od gola iskosa s desne strane. Idealno za Markosa Alonsa, koji je ljevicom smjestio loptu preko živog zida i u lijevi ugao gola Guajte koji se nije ni pomjerio.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će Čelsi duplirati prednost, a to se dogodilo u 40. minutu. Posle duplog pasa sa Aspilikuetom, Maunt centrira sa desne strane, Guajta se baca da izbije loptu, ali Pulišić odbitak smešta u mrežu.

Volejčina Alonsa početkom drugog poluvremena nije rezultirala golom, a u 54. minutu iznenada se ukazala prva šansa za Palas – Saha je bio u izglednoj poziciji, ali je bio prespor, te je Ridiger stigao da ga izblokira.

U 58. minutu riješene su sve dileme. Kovačić je prebacio težište napada na desnu stranu, odbrana Palasa potcijenila je Čalobaha, a 22-godišnji štoper snažno i precizno šutira sa dvadesetak metara za 3:0.

Sjajan start sezone zabilježio je I Lester, koji je sa zahvaljujući majstoriji Džejmija Vardija koji je sjajno skrenuo loptu u mrežu poslije centaršuta Pereire. Napadač “lisica” potom je otrčao do navijača “vukova” i “zavijao” u njihovom pravcu.

Premijer liga, 1. kolo: Mančester j. – Lids 5:1 (Fernandeš 30, 54, 60, Grinvud 52, Fred 68 – Ejling 48), Barnli – Brajton 2:1 (Tarkovski 2 – Mopaj 73, Mekalister 78),

Čelzi – Kristal Palas 3:0 (Alonso 27, Pulišić 40, Šaloba 58), Everton – Sautempton 3:1 (Rišarlison 47, Dukure 76, Kalvert Luin 81 – Armstrong 22), Lester – Vulverhempton 1:0 (Vardi 41), Brentford – Arsenal 2:0 (Kanjos 22, Norgard 74),  Votford – Aston Vila 3:2 (Denis 10, Sar 41, Ernandes 67 – Mekgin 70). O 18:30 igraju Norič – Liverpul. Sutra: Njukasl – Vest Hem, Totenhem – Mančester s.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Buy Methadone Overnight
  2. Povratni ping: 다시보기
Back to top button