FUDBAL

Klop govorio o važnosti sastanka sa „Kop outs“ grupom

Nakon meča prvog kola Premijer lige u kome je gostovao Noriču, Liverpul je morao saopštenjem da reaguje na pritužbe o homofobičnim povicima nekolicine svojih navijača.

Još jednom su iz kluba sa Enfilda podsjetili navijače da je povik „rent boy“ homofobičan i kao takav nepoželjan među onima koji cijene vrijednosti kluba, a Jirgen Klop je nakon toga održao sastanak sa osnivačem grupe navijača „Kop outs“ koja okuplja LGBT+ orijentisane pristalice kluba.

Klop se sa Polom Amanom sastao u trening centru kluba, a o tome je govorio i na konferenciji za medije pred duel sa Barnlijem koji je zakazan za subotu.

– Nisam imao pojma o tome kakav će utisak to ostaviti na ljude, smatram da ne treba da se osjećam ponosnim što sam imao ovakav sastanak, prosto vjerujem da je on bio neophodan i da je tema veoma važna – rekao je Klop.

– Jasno vam je da ne poznajem svakog od naših navijača pojedinačno, ali prepoznajem strast, znam mnogo toga o navijačima, i moj stav je takav da kada se nešto desi, a ti možeš da pomogneš da se stvari razjasne prosto je tvoja obaveza da to i uradiš. Ako su ljudi dobro reagovail, onda sjajno, posao je obavljen i sada možemo da nastavimo dalje. Važno je da razgovaramo o ovakvim stvarima, u to nema sumnje – nastavio je Nijemac.

– Pol je došao i razgovarali smo, lično sam naučio mnogo i ako su naučili nešto i navijači mislim da smo na dobrom putu – zaključio je Klop.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button