EVROPSKE LIGEFUDBAL

Potresna ispovijest Vilšira: Kako da objasnim sinu da me nijedan klub ne želi

Svojevremeno jedan od najtalentovnijih engleskih fudbalera Džek Vilšir nema klub, trenutno trenira sam i sa 29 godina razmišlja o kraju karijere. Imao je samo 17 godina kad je debitovao u Premijer ligi za Arsenal. Sa 19 je zaigrao za A reprezentaciju Engleske. Pred njim je tada bila velika karijera.

Međutim, danas sa 29 godina razmišlja da okači kopačke o klin. Povrede i razne okolnosti uticala su da je trenutno bez kluba. Očajan je zbog toga.

– Kad se ujutru probudim, želim da se radujem odlasku na trening i druženju sa saigračima. Želim da se vratim na teren, posebno sad kad su se navijači vratili na tribine. Gledao sam svaku utakmicu koja je bila na TV-u od početka sezone i želim da budem dio toga. Želim taj osjećaj kad izađem na teren i čujem navijače, želim samo da ponovo mogu da igram fudbal – kaže Vilšir u potresnom intervju za engleske medije.

Drugi dio prošle sezone igrao je za Bornmut, ali mu ovog ljeta nije obnovljen ugovor.

– Iskreno rečeno, vjerovatno nikada nisam mislio da ću biti u ovoj situaciji. Svi su mi govorili da ću sa 28, 29 godina biti na vrhuncu karijere. I ja sam mislio da hoću. Mislio sam da ću i dalje igrati za Englesku i da ću biti u vrhunskom klubu – priznaje Vilšir.

Sa tugom se sjeća ljeta 2018. kad je poslije tačno deset sezona u dresu voljenog Arsenala odlučio da pređe u redove gradskog rivala Vest Hema. Danas žali zbog te odluke.

– Iskreno, nije trebalo da odem. Ne mislim ništa loše o Vest Hemu – mogao je to biti bilo koji drugi klub – ali nije trebalo da napustim Arsenal. Sjećam se, sjedio sam sa Emerijem i on mi je rekao „Vidi, na stolu je ugovor, ali nisi u mojoj startnoj postavi.“ Bio sam razočaran jer sam mislio da zaslužujem da igram. Donio sam ishitrenu odluku. Zvao sam svog agenta i rekao: „To je to, moram da idem.“ Sad znam da je trebalo da sačekam nekoliko dana, da se smirim i ponovo o svemu razmislim – rekao je Vilšir.

Kaže da mu najteže pada to što sad ne može sinu da objasni zašto ga nijedan klub ne želi.

– On voli fudbal i zna sve o fudbalu. Pita me: „Kako to da te nijedan klub ne želi?“ Kako da mu to objasnim – kaže Vilšir i navodi primjer jednog dječaka koji je podrugljivim nadimkom „Džek invalidska kolica“ prilično uznemirio njegovog sina.

– Znate da ponekad djeca mogu da budu prilično brutalna. Pitaju ga: „Zašto tvoj tata ne radi? Zar nije dovoljno dobar? Zar nije dobar u fudbalu?“ Da, to je teško objasniti – naglasio je Vilšir.

Priznaje da mu čekanje na novi klub teško pada i da čak počinje da razmišlja i o kraju karijere.

– Budim se ujutru i razmišljam: „Moram negdje da odem da treniram – zaključio je Vilšir.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Ventilatoare industriale
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button