FUDBALREGION

Splitska policija privela 16 osoba i pronašla arsenal palica

Splitska policija saopštila je da je privela 16 osoba, koje su kod sebe imale palice i predmete za napad i nanošenje povreda, uoči večerašnje utakmice izmedju Hajduka i Rijeke.

Policija ih je privela na parkingu u blizini udruženja navijača, gdje su policijski službenici sprovodili mjere bezbijednosti pred utakmicu.

Uočili su grupu ljudi u kombiju osječkih registracija, koji su zatim pokušali da se udalje sa tog mesta, prenela je Hina.

U kombiju su pronadjene 43 drvene palice, šest električnih i dvije teleskopske palice, kao i dva električna kabla, uz 21 “baklju” i dvije “fantomke”.

– Ukupno je 16 osoba privedeno u prostorije policije i nad njima je u toku kriminalistička obrada. Još jednom apelujemo na navijače i sve gledaoce fudbalskih utakmica i drugih javnih okupljanja, da se pridržavaju Zakona o javnom okupljanju, Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima i drugih propisa kako bi sve prošlo bez narušavanja javnog reda i mira – rekao je Jerko Kurevija iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije.

Utakmica sedmog kola hrvatskog fudbalskog prvenstva između Hajduka i Rijeke igra se večeras od 21.00, na “Poljudu”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button