FUDBAL

Dragović: Zvezda je za mene kao Real Madrid

Austrijski reprezentativac srpskog porijekla Aleksandar Dragović rekao je da ga mnogi ljudi ne razumiju zbog dolaska u Beograd, ali da je za njega Crvena zvezda kao Real Madrid.

– Taj dres, navijači, znače mi ekstremno mnogo. Beskonačno sam ponosan što mogu da igram za taj klub – poručio je Dragović u intervjuu za bečki dnevnik “Hojte”.

Na pitanje da li se u Beogradu smatra strancem, on je kazao “djelimično”.

– Ne znam savršeno srpski, pošto mi je maternji njemački. Primjeti se da nisam rođeni Srbin – objasnio je Dragović.

Ukazao je da je njegov deda, koji je zvezdaš, već bio na stadionu.

– On živi u Austriji, ali je tu kod svake utakmice koju Zvezda igra kod kuće – dodao je Dragović, rekavši da je dedi “zabranio” da dolazi u dresu sa njegovim imenom.

Osvrnuvši se na svoju karijeru u Njemačkoj, rekao je da mu je draže da igra u slabijoj ligi redovno, nego da zvijezde gleda sa klupe.

– U Leverkuzenu tokom pet godina nisam nikada imao to poštovanje koje uživam sada u Beogradu. Sada sam priznat – podvukao je Dragović.

Upitan kako se osjećao kao fudbalska zvijezda, rekao je da mu vrijednost na tržištu ništa ne znači.

– Neko može koštati 100 miliona evra i pored toga mogu odigrati bolju utakmicu. Levandovski je sa Poljskom protiv nas (reprezentacije Austrije) uspio da izbori samo 0:0. Fudbal je tako izjednačen da često odlučuju detalji – kazao je Dragović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button