FUDBAL

“Najgore su ovakve utakmice” Piksi poslao poruku igračima VIDEO

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi iznio je očekivanja pred meč sa Luksemburgom u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

“Orlovi” nakon trijumfa nad Katarom (4:0) nastavljaju borbu za Svjetsko prvenstvo mečom u Beogradu.

Stojković je pozvao svoje izabranike da najozbiljnije shvate svog rivala.

– Stojim pri tome da će to biti jedan od najtežih mečeva u kvalifikacijama. To je poruka za moje igrače, više njih, nego za mene. U javnosti su unapred dobijene, a da bi se pobedilo moraš da budeš na vrhunskom nivou toga dana. Zato mislim da će biti jako teško, ali verujem da možemo da prebrodimo taj problem – počeo je Stojković.

Uslijedilo je pitanje da li je očekivao da Irci nemaju nijedan bod, a Luksemburg šest poslije tri kola.

– Ne razmišljam o protivnicima, samo o Srbiji. To mi je najbitnije. Koliko ko ima bodova, apsolutno me ne zanima – kratak i jasan je bio Piksi.

Dilemu oko najboljih 11 uopšte nema.

– Od juče znam ko će igrati – nasmijao se selektor “Orlova”, prije nego što je upitan da li će od starta krenuti Filip Đuričić.

– Stalno govorim da smo tim, da moramo da gajimo kolektivni duh i da ne bitno ko igra, ko je na klupi. Igrači apsolutno razumeju sve i raduje me, naravno. Rezultat je bitan – rekao je on.

Piksi kaže da je u ovom trenutku jako bitno da se povrati povjerenje u reprezentaciju.

– Koliko god navijača da dođe mi ćemo poštovati. Igraćemo za njih i borićemo se za njih. Nije samo ova utakmica za vraćanje poverenja, svaka je. Moramo da ćutimo i puno radimo. To je formula kako se vraća vera u srpski fudbal i kako reprezentacija Srbije treba da pridobije podršku, koja je jako bitna – zaključio je Piksi, uz maksimalno uvažavanje Luksemburga.

Utakmica se igra u subotu sa početkom u 18 sati.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
  2. Povratni ping: Linkedin count
Back to top button