FUDBAL

Orlovi dočekuju Luksemburg “Za novu vjeru u srpski fudbal”

Fudbaleri Srbije sastaju se u subotu od 18 časova sa selekcijom Luksemburga u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Meč sa stadiona ‘Rajko Mitić’ moći ćete da pratite na kanalu Nova S.

Srbija je u martu zabilježila dvije pobjede i remi. Trenutno je na drugom mjestu grupe A, sa tri boda manje od vodećeg Portugala, koji ima utakmicu više.

Orlovi su prije samo nekoliko dana u prijateljskom meču savladali i Katar, pa javnost sa velikim očekivanjima dočekuje meč protiv Luksemburga.

– Rekao sam da će to biti jedan od najtežih mečeva i stojim pri tome. To je poruka za moje igrače. Ovo su najteže utakmice koje su u javnosti unapred dobijene, a da biste pobedili morate da budete na vrhunskom nivou. Verujem da će biti teška utakmica ali i da ćemo prebroditi taj problem – poručio je selektor Dragan Stojković i dodao:

– Poštujem Luksemburg, nisu slučajno osvojili šest bodova. To je ekipa koja može da napravi problem, ali od nas sve zavisi. Mi ćemo to najozbiljnije shvatiti i nemam dilemu da će igrači dati maksimum u tom momentu.

Meč u subotu igraće se na stadionu ‘Rajko Mitić’ uz prisustvo navijača, a selektor je istakao koliko je bitna podrška nacije.

– Moramo da ćutimo i puno radimo, da se borimo, jer jednostavno to je formula kako se vraća vera u fudbal i kako reprezentacija Srbije mora da pridobije tu ogromnu podršku koja je jako bitna – rekao je Stojković.

Luksemburg je slavio protiv Azerbejdžana u sredu. Na taj način je došao do druge pobjede u kvalifikacijama, te je sada sa skorom od dva trijumfa i jednog poraza na trećem mjestu u grupi, sa bodom manje od Srbije.

– Srbija je ekipa koja ima veliki individualni kvalitet u igračima poput Tadića i Mitrivića. Treba zadržati smirenost, ostati na zemlji. Moramo da imamo u vidu kvalitet rivala sa kojim se sastajemo. To je tim koji ima veoma kvalitetne igrače – rekao je selektor reprezentacije Luksemburga Lik Holc.

– Na neki način mogu da kažem i da nam je čast sto igramo ovde protiv ovakve ekipe. Mi smo svakako autsajderi, a treba imati u vidu i da smo mi pre tri dana imali veoma težak meč dok ne Srbija igrala prijateljsku utakmicu protiv Katara. Svakako će na nekom nivou i to uticati na sam meč – ističe on.

Dvije selekcije su se prethodno sastajale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine – Orlovi su dva puta slavili.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button