FUDBAL

Piksi vratio osmijeh: Igra vrhunska, eto poklona Ircima, mnogo su bili srećni

Selektor fudbalera Srbije, Dragan Stojković Piksi, ponosan je na igru Orlova uprkos remiju (1:1) protiv Republike Irske.

Odavno Srbija nije igrala ovako lijep i moderan fudbal, ali je prokockala šansu da postigne drugi pogodak koji bi riješio sve.

Umjesto toga, nespretna intervencija Sergeja Milinkovića Savića proizvela je autogol Milenkovića u 86. minutu.

Nastao je delirijum na tribinama u Dablinu, a poslije šoka, Piksiju je preostalo samo da se nasmije.

Nije remi tragičan, Srbija je na dva boda do Portugalaca.

– Uspeli smo sami sebe da kaznimo. Ali to je fudbal. Nemam šta da zamerim, mislim da smo pokazali stil fudbala kakav treba da igramo. Potpuna dominacija sa naše strane… Možemo da žalimo samo za šansama, bilo ih je puno, taj drugi gol bi rešio pobednika. Ali ovako, mislim da smo zaslužili da pobedimo, ovo je sportska nesreća, to je to.

Prokomentarisao je uz osmijeh i autogol.

– Nabačena lopta, mada… Sergej je želeo da izbaci, pogodio je Milenkovića, eto, jedan poklon za irske navijače, da se raduju malo. Pošto vidim da su mnogo srećni bili kada je taj gol pao, ali dobro. Idemo dalje, možemo da budemo samo ponosni na fudbal koji igramo, tako treba da nastavimo. Idemo meč po meč, nije nijedan meč lak, moramo da budemo fokusirani na sebe. To mene zanima, na tome ćemo raditi. Pokazali su momci moderan fudbal sa puno lepih akcija. Stvorene šanse govore dovoljno o dominaciji, mislim da je golman Irske MVP. Treba mu odati priznanje.

Oduševio je Aleksandar Mitrović, koji je igrao uprkos povredi.

– To je neverovatno, sa kojim htenjem i voljom on igra. Sa tom vrstom povrede je uopšte pomislio da izađe na teren, a kamoli da igra. Zaslužuje respekt, iako je rizikovao da se još teže povredi. Nezgodna je to povreda, vrlo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Betkick
  2. Povratni ping: go to my blog
Back to top button